ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Επίσημο – Μητσοτάκης: Πάσχα εντός των τειχών – 3 Μαΐου ανοίγει ξανά η εστίαση – Εμβολιασμός για άνω των 30

Τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τους πολίτες. Ανοίγει η εστίαση - Πάσχα στις πόλεις.

Επίσημο - Μητσοτάκης: Πάσχα εντός των τειχών - 3 Μαΐου ανοίγει ξανά η εστίαση - Εμβολιασμός για άνω των 30

Τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τους πολίτες. Ανοίγει η εστίασηΠάσχα στις πόλεις.

Ο εμβολιασμός για τους 30άρηδες και άνω ξεκινά από τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του. 

«Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο Υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις» τόνισε.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.558 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στόχος μας ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μην ταξιδέψουμε.. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.

Όπως ανακοίνωσε, ο εμβολιασμός για τους 30άρηδες και τους 40άρηδες ξεκινά άμεσα, με την πλατφόρμα να δέχεται ραντεβού για τους άνω των 30 από τέλη Απριλίου. Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.   

Πηγή: https://www.skai.gr/index.php/news/politics/mitsotakis-o-emvoliasmos-gia-tous-30arides-kai-ano-ksekina-apo-ti-megali-evdomada Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.