ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

«Έμφραγμα» στο 92′ (Vids)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Ιωαννιδη στο 36', αλλά έπαιξε μαζική άμυνα στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ τον πίεσε και στο 92' ο Λιβαϊ Γκαρσία τον τιμώρησε και με το γκολ του, του ψαλίδισε τις ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες (1-1).

«Έμφραγμα» στο 92' (Vids)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Ιωαννιδη στο 36′, αλλά έπαιξε μαζική άμυνα στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ τον πίεσε και στο 92′ ο Λιβαϊ Γκαρσία τον τιμώρησε και με το γκολ του, του ψαλίδισε τις ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες (1-1).

Το ματς

Με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας, παράταξε το «τριφύλλι» ο Λάζλο Μπόλονι σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Άρη. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στην αρχική ενδεκάδα σε Καρλίτος, Ιωαννίδη και Σάντσες, με τον σχηματισμό να παραμένει ίδιος (4-3-3).

Η γηπεδούχος ΑΕΚ, μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάποια μικρά θέματα κυκλοφορίας της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 4.993 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με υπομονή και μακρινή μπαλιά προς τον Καρλίτος, το «τριφύλλι» προσπάθησε στο 4ο λεπτό να φύγει στην κόντρα, αλλά το κοντρόλ και η επαφή του Ισπανού φορ με τη μπάλα δεν ήταν ιδανική, με τον Τσιντώτα να βγαίνει έγκαιρα και να μαζεύει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ένωση έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά η ολιγωρία των επιθετικών της, έδωσαν την ευκαιρία στην «πράσινη» άμυνα να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 8’ η κεφαλιά του Καρλίτος από την εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, ήρθε σαν απάντηση στην ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά και πάλι ο Ισπανός φορ, δεν στάθηκε τυχερός για να παραβιάσει την εστία της Ένωσης.

Η ΑΕΚ από τα άκρα προσπαθούσε διαρκώς ειδικά με τον Λιβάι Γκαρσία, με τον Βέλεθ να κάνει «τσαφ» σε γύρισμα του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, με την «πράσινη» άμυνα να αιφνιδιάζεται. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου, ο Μάνταλος απείλησε με «στημένη» μπάλα, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να απομακρύνει σε κόρνερ, το καλοζυγισμένο χτύπημα του χαφ της Ένωσης.

Αρκετά γρήγορος ο ρυθμός του αγώνα, με τη μπάλα να αλλάζει συνεχώς τα πόδια των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και το «τριφύλλι» να προσπαθεί να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, με τον δραστήριο Ιωαννίδη να «κλέβει μπάλες και να προσπαθεί να φτιάξει φάσεις για την ομάδα του.

Από το 25’ και μετά ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες δεν δημιουργούσαν καθαρή φάση και έπρεπε να φτάσουμε στο 36’, όπου ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Καρλίτος που με καλοζυγισμένη σέντρα βρήκε τον αφύλαχτο Ιωαννίδη, με τον νεαρό να παραβιάζει την εστία της ΑΕΚ για το «πράσινο» προβάδισμα 1-0, σε ένα σημείο που η εικόνα του αγώνα δεν μύριζε πως θα ‘ρθει το γκολ.

Οι «πράσινοι» στα εναπομείναντα λεπτά έκαναν διαχείριση στο προβάδισμα τους και έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να δούμε ευκαιρία της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου των καθυστερήσεων, ο Αλμπάνης έπιασε καλή κεφαλιά σε κοντινή απόσταση από το τέρμα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σωκράτη Διούδη να είναι σε ετοιμότητα και να αγκαλιάζει τη μπάλα.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ πίεσε και με συνεχόμενα κόρνερ έβαλε τον Παναθηναϊκό, μέσα στην περιοχή. Σε ένα απ’ αυτά στο 48’, η μπάλα κατέληξε στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε σε «πράσινα» πόδια, αλλά και πάλι ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και «έσβησε» τη μπάλα στην αγκαλιά του με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα (49’), ο Λιβάι Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας, πάτησε περιοχή, αλλά το γύρισμά του, απομακρύνθηκε αρχικά από τον Διούδη και στη συνέχεια από τους αμυντικούς.

Η Ένωση συνέχισε να ασκεί πίεση στο «τριφύλλι», το οποίο αδυνατούσε να πάρει τη μπάλα στα πόδια του για να ηρεμήσει το ρυθμό, ωστόσο ότι προσπάθεια και αν έκαναν οι κιτρινόμαυροι, ήταν ανεπιτυχής.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχιζόταν αδιάκοπα, με τους «πράσινους» να ασθενούν, αλλά τον Διούδη να δηλώνει παρόντας σε διπλή φάση και να κρατάει το προβάδισμα υπέρ της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι είχε οπισθοχωρήσει είτε λόγω κόπωσης, είτε από ένστικτο επιβίωσης. Αλλά ήταν πολύ νωρίς, με τον Μπόλονι να βάζει διαρκώς τις φωνές στους παίκτες του να ηρεμήσουν και να ανέβουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης, ο Ιωαννίδης δεν διάβασε σωστά τη φάση και δεν μπόρεσε το «τριφύλλι» να δημιουργήσει κίνδυνο για τα καρέ του Τσιντώτα σε ένα σημείο του αγώνα, με την ΑΕΚ όλη προωθημένη μπροστά και «γυμνή» πίσω.

Στο 65’ υπήρξε παράβαση για μαρκάρισμα του Σάντσες στον Καριμ, ολοκάθαρα εκτός περιοχής, ο διαιτητής αρχικά υπέδειξε πέναλτι, αλλά μέσω VAR, το πήρε πίσω και έδωσε φάουλ, σε μια φάση αρκετά οριακή. Το καλοζυγισμένο φάουλ του Μάνταλου πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα και τον Μπόλονι να κάνει τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις.

Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, η ΑΕΚ συνέχισε να ασκεί πίεση στο «τριφύλλι», αναποτελεσματικά όμως, με τους «πράσινους» να απομακρύνουν τη μπάλα με δυσκολία από την περιοχή τους. Οι επιθέσεις τις ΑΕΚ κατά κύματα συνεχίζονταν, με το «τριφύλλι» να αμύνεται μαζικά, με τον Καρίμ να έχει ένα καλό σουτ στο 81’, αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 84’ ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεση κι αφού απέφυγε δύο αντιπάλους πλάσαρε δυνατά, με τον Διούδη να αποσοβεί και αυτόν τον κίνδυνο και να διατηρεί το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Στα τελευταία λεπτά, δεν υπήρξε ποδόσφαιρο, γίνονταν καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ρυθμό του ματς.

Στις καθυστερήσεις, όσα προσπαθούσε να πετύχει η Ένωση καρποφόρησαν, ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε με κεφαλιά τον ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Διούδη, ισοφάρισε το ματς σε 1-1 και «έκοψε» τις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού για νίκη, η οποία και θα τον διατηρούσε ζωντάνο στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με το «τριφύλλι» να είναι ανήμπορο να κερδίσει το ματς στο φινάλε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70’ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Νιας, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69’ Αγιούμπ), Ιωαννίδης (90’ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (69’ Μακέντα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.