ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τζέιμς: «Σύγκρουση προσωπικοτήτων με τον Ιτούδη» (Vid)

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Νετς πραγματοποίησε ο Μάικ Τζέιμς και αναφέρθηκε στη σύγκρουση που υπήρξε με τον Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τζέιμς: «Σύγκρουση προσωπικοτήτων με τον Ιτούδη» (Vid)

Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μπρούκλιν Νέτς κόντρα στο Σέλτικς, ενώ μετά το τέλος του αγώνα ο Μάικ Τζέιμς μίλησε για την Δημήτρη Ιτούδη και τον Έτορε Μεσίνα.

Ο Τζέιμς μέτρησε 8 πόντους στην πρώτη εμφάνισή τους με τους Νετς, με τους οποίους έχει υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο, αναφέρθηκε στην κόντρα με τον προπονητή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το παρελθόν του στις ομάδες της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι έγινε στην ΤΣΣΚΑ με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Απλώς έγιναν κάποια πράγματα στην προσωπική μου ζωή και αισθάνθηκα ότι κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως επιθυμούσα σχετικά με το πώς ήθελα να χειριστεί κάποιος την κατάσταση και έτσι είχαμε μία μικρή σύγκρουση. Δεν είχα σύγκρουση με τον Ιτούδη ως μπασκετμπολίστας. Περισσότερο ήταν πως ήμασταν δύο άνδρες που είχαμε μία διαφωνία που δεν είχε σχέση με το μπάσκετ».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 39.424 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το τι έγινε στην Αρμάνι Μιλάνο με τον Έτορε Μεσίνα: «Ο Μεσίνα ανέλαβε την θέση του προπονητή στην Αρμάνι Μιλάνο, μιλούσαμε στο τηλέφωνο όλο το καλοκαίρι και μία μέρα απλώς μου έστειλε e-mail και μου είπε να βρω νέα ομάδα. Ήταν νέος προπονητής στην ομάδα, αυτό έγινε και έτσι το χειρίστηκε».

Για τις πρώτες του στιγμές εντός και εκτός παρκέ με τους Νετς: «Όποτε είσαι σε καινούριο μέρος προσπαθείς να δείξεις έμφαση ότι αν δεν θυμάσαι το όνομα κάποιου πρέπει να μου το θυμίσεις. Ήρθα αρκετά νωρίς και γύρισα το γήπεδο. Προσπάθησα απλώς να νιώσω άνετα. Όταν είσαι σε καινούρια ομάδα θες να ταιριάξεις, αλλά και να παίξεις το παιχνίδι σου. Οι συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο με ενθάρρυναν να είμαι επιθετικός και να έχω γρήγορο τέμπο. Είχα καλές και κακές στιγμές και ελπίζω να βελτιωθώ».

Για την πρώτη γνωριμία με τον Στιβ Νας: «Παίζαμε τρεις εναντίον τριών με τους άλλους παίκτες της ομάδας για να ζεσταθούμε, όταν και μπήκε μέσα και συστήθηκε, όπως και εγώ και μου είπε τι θέλει από εμένα. Μου είπε να μην αγχωθώ, να είμαι επιθετικός, να τρέξω την ομάδα και να βοηθήσω».

Για το αν είχε σχέση με κάποιον στην ομάδα: «Με έναν από τους προπονητές της ομάδας γνωριζόμαστε 15 χρόνια. Ξέρω τον Ντουράντ εδώ και 5 χρόνια, επειδή ξέρω τον αδελφό του. Τον Χάρντεν και τον Ίρβινγκ τους ξέρω επειδή έχουμε συνυπάρξει, ενώ και με άλλα παιδιά έχουμε βρεθεί σε διάφορα γήπεδα το καλοκαίρι. Δεν έχω κάποιον κολλητό μέσα στην ομάδα ή κάποιον που είμαι πολύ κοντά, αλλά είχε τύχει να ξαναμιλήσω με αρκετούς συμπαίκτες μου».

Για τον λόγο που άργησε να επιστρέψει στο ΝΒΑ μετά την καλή ρούκι σεζόν του με τους Σανς: «Δεν ήξερα αν θέλω να παίξω στο ΝΒΑ και έπαιρνα καλά συμβόλαια στην Ευρώπη, έπαιζα πολύ και είχα μεγάλο ρόλο. Όσο μεγαλώνεις όμως δεν θες να κουβαλάς την ομάδα σου κάθε βράδυ. Το να παίξω 21 λεπτά σήμερα είναι καλύτερο, ξέροντας ότι δεν πρέπει να είμαι αυτός που έχει όλες τις ευθύνες και απλώς να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορώ να αποδώσω αν μου δοθεί η ευκαιρία».

Για το αν εκτιμούσε τον Στιβ Νας ως παίκτη: «Για να είμαι ειλικρινής εκτίμησα τον Στιβ Νας όταν μεγάλωσα. Τον εκτιμώ περισσότερο τώρα από ότι τότε. Νομίζω πως όταν μεγαλώνεις και ψάχνεις διαφορετικά πράγματα το καταλαβαίνεις. Δεν είχε τόση λάμψη στα μάτια μου όταν ήμουν μικρός επειδή πρόσεχα άλλα πράγματα. Πήγαινε εκεί που ήθελε, πάσαρε εξαιρετικά, διάβαζε σωστά το παιχνίδι και όταν είσαι μικρός δεν το βλέπεις αυτό, βλέπεις άλλα πράγματα. Δεν νομίζω ότι τον εκτιμούσα όσο τον εκτιμώ τώρα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...