ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0

Ατολμία και… Γκεστράνιους στέρησαν από τον Παναθηναϊκό τη νίκη! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, ανέβηκε στην επανάληψη και πίεσε τον ΠΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής Γκεστράνιους με μια απίθανη απόφαση στέρησε το γκολ όταν γύρισε πίσω τη φάση σε τέρμα του Μακέντα για... φάουλ υπέρ του «τριφυλλιού». Στο 0-0 οι δυο ομάδες με τους «πράσινους» να... παρακολουθούν από απόσταση. Φοβερή ευκαιρία με Καρλίτος στις καθυστερήσεις.

Ατολμία και... Γκεστράνιους στέρησαν από τον Παναθηναϊκό τη νίκη! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, ανέβηκε στην επανάληψη και πίεσε τον ΠΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής Γκεστράνιους με μια απίθανη απόφαση στέρησε το γκολ όταν γύρισε πίσω τη φάση σε τέρμα του Μακέντα για… φάουλ υπέρ του «τριφυλλιού». Στο 0-0 οι δυο ομάδες με τους «πράσινους» να… παρακολουθούν από απόσταση. Φοβερή ευκαιρία με Καρλίτος στις καθυστερήσεις να βάλει σημειώσει γκολ και να χαρίσει τη νίκη στο «τριφύλλι».

Το ματς

Αρκετά νέα πρόσωπα περιλάμβαναν οι βασικές ενδεκάδες των δύο ομάδων. Για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να ξεκουράσει βασικά «γρανάζια» και έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν οι νεαροί Λύρατζης, Τσιγγάρας και Τζόλης.

Για τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι άφησε στον πάγκο τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά και το ανέτοιμο Σένκεφελντ και επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με τον Χατζηθεοδωρίδη να καλύπτει το αριστερό άκρο, τον Μολό να επιστρέφει στη δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής, αλλά και τον Μαουρίσιο που εξέτισε την ποινή του. Στην επίθεση διατήρησε τους Βιγιαφάνιες και Ιωαννίδη, με μοναδικό προωθημένο τον Μακέντα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 33.536 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρκετές δυνατές μονομαχίες είχε η αναμέτρηση στα πρώτα της λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά κατοχή μπάλας, να θέλει να δημιουργήσει παιχνίδι και με βαθιές μπαλιές να θέλει αναποτελεσματικά να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε από την πλευρά του Παναθηναϊκού στο 4ο λεπτό, με τον Σανκαρέ να ανοίγει στον Βιγιαφάνιες, αλλά ο Αργεντίνος χαφ βρέθηκε αρκετά πλάγια, με τον Μπάμπα να αντιδρά σωστά και να απομακρύνει. Στο 7΄ καταγράφηκε η πρώτη τελική προσπάθεια από την πλευρά του ΠΑΟΚ, με τον Τζόλη να κάνει την ατομική ενέργεια και το δυνατό σουτ, αλλά ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά.

Δύο λεπτά αργότερα (9’), μια μπαλιά του Βιεϊρίνια και η ολιγωρία του Βέλεθ, παραλίγο να στοιχίσουν στο «τριφύλλι», με τον Διούδη να βγαίνει στα πόδια του Τζόλη και να μπλοκάρει τη μπάλα, προτού ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ δοκιμάσει να σουτάρει.

Στο 12’ ο ΠΑΟΚ κατέγραψε μια ακόμα τελική προσπάθεια, όταν οι παίκτες του έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Σφιντέρσκι που διένυσε κάποια μέτρα και σούταρε πάνω στον Διούδη. Η τοποθέτηση των παικτών του Λάζλο Μπόλονι ήταν αρκετά ψηλά, με σκοπό να πιέζει τη μεταφορά μπάλας των μπακ του ΠΑΟΚ, και κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του δικεφάλου.

Το ματς πήγαινε σε αργό τέμπο, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν και το «τριφύλλι» να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα. Ευκαιρία στο ματς, έπρεπε να φτάσουμε στο 25’ για να δούμε και πάλι από την πλευρά των γηπεδούχων, με πρωταγωνιστή τον Καντουρί που έγινε κάτοχος της μπάλας, βρήκε χώρο και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με τον Διούδη να είναι και πάλι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει τη μπάλα χαμηλά με διπλή κίνηση.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Λύρατζης έκανε σέντρα από τα δεξιά, με τον Μολό να απομακρύνει σε κόρνερ, πριν ο Ντάγκλας επωφεληθεί και δοκιμάσει να απειλήσει τα καρέ του Διούδη με κεφαλιά. Στο 34’ ο Παναθηναϊκός με στατική φάση απείλησε την εστία του Πασχαλάκη, με τον Νιάς να σουτάρει άστοχα πάνω από την εστία. Στο 40’ με τον Λύρατζη ο ΠΑΟΚ είχε μια υποψία τελικής προσπάθειας, με την «πράσινη» άμυνα να την αναχαιτίζει, πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για τα καρέ του Διούδη. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς αξιοσημείωτη στιγμή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν προς την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο απόλυτο μηδέν.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο τα καρέ του Πασχαλάκη, αλλά ο Μακέντα παρά το γεγονός πως έγινε κάτοχος της εξαιρετικής πάσας που του έδωσε ο Μαουρίσιο, δεν την έφερε μπροστά του όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να ανακοπεί από την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, είχαν μπει πιο ορεξάτοι, πίεζαν τον ΠΑΟΚ και προσπαθούσαν να κάνουν φάσεις. Ο Λάζλο Μπόλονι παρενέβη για να δώσει παραπάνω ώθηση στην ομάδα του και απέσυρε τον «άφαντο» Σανκαρέ, βάζω έναν παίκτη πιο επιθετικογενή όπως είναι ο Ενγκμπακοτό.

Ο ρυθμός συνέχισε με τη συμπλήρωση μιας ώρας να είναι σε αργό τέμπο, με το «τριφύλλι» να κλείνει καλά τους διαδρόμους και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί μόνο με σέντρες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 67’ με τον Μαουρίσιο ο Παναθηναϊκός δοκίμασε να απειλήσει, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν έπιασε καλά τη μπάλα, η οποία έφυγε ψηλά άουτ. Στο 70’ η ωραία συνεργασία Χατζηθεοδωρίδη – Ενγκμπακοτό – Μακέντα, δεν τελεσφόρησε με τον Ιταλό να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς, ο Παναθηναϊκός είχε μεταφέρει την πίεσή του στο μισό γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να τον περιμένει, με τους «πράσινους» να δείχνουν διάθεση να βάλουν τη μπάλα με έξυπνο τρόπο μέσα στα καρέ του Πασχαλάκη. Μια σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ με Λύρατζη και Πασχαλάκη, παραλίγο να στοιχίσει στους γηπεδούχους, με τον Καμπετσή να μην προλαβαίνει να κάνει κίνηση προς τη μπάλα.

Στο 80′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ, αλλά ο ανεκδιήγητος διαιτητής Γκεστράνιους σταμάτησε αδικαιολόγητα τη φάση για να δείξει κάρτα σε παίκτη του ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» αλλά και τον Διούδη να διαμαρτύρονται πάρα πολύ έντονα, με τον ρέφερι να παραδέχεται το λάθος του για τη διακοπή της φάσης.

Στο 86′ ο Ενγκμπακοτό γύρισε επικίνδυνα τη μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Βαρέλα να προλαβαίνει και να κάνει την επέμβαση προ του Μακέντα. Στο 88′ η γυριστή κεφαλιά του Σβαμπ μετά το κόρνερ του Μουργκ, παραλίγο να κοστίσει στον Παναθηναϊκό, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2′ ο Κρμέντσικ, πρόλαβε την «πράσινη» άμυνα και σούταρε ωστόσο στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, ο Καρλίτος θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ, με τον Γκεστράνιους σφυρίζει δευτερόλεπτα αργότερα, τη λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία) 3-4-3: Πασχαλάκης, Λύρατζης (80′ Ίνγκασον), Μπάμπα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας (55′ Σβαμπ), Ντάγκλας, Τζόλης (55′ Μουργκ), Ελ Καντουρί (65′ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (46′ Κρμέντσικ).

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι) 4-3-3: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μολό, Σανκαρέ (56′ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (69′ Καμπετσής), Μακέντα (89′ Καρλίτος).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.