ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Παναθηναϊκός: Κύπελλο με one man show Μπεργκ! (Pics, Vid)

Σαν σήμερα (26/04) το 2014, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στον τελικό επί του ΠΑΟΚ με 4-1 και το show του Μάρκους Μπεργκ.

Παναθηναϊκός: Κύπελλο με one man show Μπεργκ! (Pics, Vid)

Το παιχνίδι όπως ήταν λογικό, ήταν ντέρμπι πριν από την έναρξη του, αλλά ο Μάρκους Μπεργκ φρόντισε ώστε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε μία άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ και να κατακτήσει το Κύπελλο.

Οι «πράσινοι» με τις πολύ καλές τους εμφανίσεις στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος, έδειχναν πως είναι το φαβορί απέναντι στον «δικέφαλο» και αυτό τελικά φάνηκε και στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Το show ξεκίνησε

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για το «τριφύλλι», που μετά από 15 λεπτά αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το γκολ του Μπεργκ. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα μετά από κόντρες βρέθηκε μπροστά στον Σουηδό και εκείνος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά προσπάθησε να απειλήσει, αλλά στη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαλπιγγίδη στο 37′, με τον Έλληνα επιθετικό να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Κοτσόλη, με το 1-0 να παραμένει μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Το «καθάρισε» σε δέκα λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Αναστασίου. Στο 49′ ο Μπεργκ μπήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, μπέρδεψε την άμυνα του ΠΑΟΚ που νόμιζε πως ο Σουηδός θα κάνει πάσα και τελικά με πλασέ στην κλειστή γωνία του Γλύκου, έκανε το 2-0 για τους «πράσινους».

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά του Καρέλη να γράψει το όνομα του στους σκόρερ του τελικού. Νέο κόρνερ του Νάνο με τον διεθνή επιθετικό να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά για το 3-0, με το πάρτι στις κερκίδες να έχει ήδη ξεκινήσει.

Μόνο με πέναλτι μπόρεσε

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε το μοναδικό του γκολ σε εκείνο τον τελικό, από την άσπρη βούλα. Ο Αμπέντ πήρε τα πόδια του Λίνο εντός περιοχής και Βούκιτς στο 69′ με εύστοχη εκτέλεση μείωσε σε 3-1.

Ολοκλήρωσε το θρίαμβο ο Σουηδός

Ο Μάρκους Μπεργκ δεν είχε ακόμα την τελευταία του λέξη. Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο Σουηδός άσος στο 86ο λεπτό πήρε τη μπάλα μπήκε και πάλι από τα τα δεξιά της περιοχής και με ωραία ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία, έκανε το τελικό 4-1, με τον ίδιο να πετυχαίνει χατ τρικ σε μία μεγάλη εμφάνιση.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Λούκας (55’ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέιντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ (89′ Πέτριτς), Καρέλης (71’ Ατζαγκούν).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...