ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ BLOG

Οποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι, λέει ο θυμόσοφος λαός. Οπως επίσης αναφέρει και κάτι άλλο. Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Γράφει ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Οποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται

Μετά το ντέρμπι της Τούμπας και την σκανδαλώδη απόφαση του Γκεστράνιους (πρώτη φορά στα χρονικά διαιτητής παραδέχεται «live»/εν ώρα αγώνα ότι έκανε λάθος με το περίφημο «my fault» προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού να φαίνεται ξεκάθαρα από την κάμερα. Κι αν δεν ήταν καθοριστικό το λάθος αυτό, δεν υπήρχε προφανώς περίπτωση να πει κάτι τέτοιο, όντας γεμάτος ενοχές), ο Παναθηναϊκός φώναξε «δεν πάει άλλο». Δεν το είπε στον ΠΑΟΚ. Το φώναξε παντού. Και το έκανε επειδή αυτή η απόφαση ήταν το κερασάκι στην τούρτα των εις βάρος του διαιτητικών αποφάσεων στα πλέι οφ. Η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν αναιρεί την αδικία. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και στην τελική ανάλυση όλοι όσοι ασχολούνται με τα δρώμενα του Παναθηναϊκού έχουν καταγράψει εδώ και καιρό τις ευθύνες και τις έχουν καταμερίσει, γνωρίζοντας πολύ καλά τι έχει φταίξει τη φετινή σεζόν και όχι μόνο στον αμιγώς αγωνιστικό τομέα.

Ο Γκεστράνιους ήταν η αφορμή όχι η αιτία. Ηταν το κερασάκι στην τούρτα των φετινών πλέι οφ όπου μέχρι στιγμής όλες τις αποφάσεις των διαιτητών σε ροή αγώνα είναι εις βάρος του Παναθηναϊκού. Καραμπινάτες φάσεις ή έστω αμφισβητούμενες. Ολες εναντίον του.

Κι αν δεν υπήρχε το VAR, θα μιλούσαμε για σφαγιαστικές διαιτησίες άλλων σκοτεινών περιόδων του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ ανακάλυψε κίτρινη κάρτα στον Μακέντα για «θέατρο», αντί για το πεντακάθαρο πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR. Ο Κροάτης διαιτητής και οι βοηθοί του μέτρησαν αρχικά γκολ του Χασάν, ενώ ήταν οφ σάιντ ένα μέτρο ο Φορτούνης και γκολ του Ελ Αραμπί τη στιγμή που ο Χασάν είχε πάρει τη μπάλα με το χέρι, που διορθώθηκαν και πάλι από το VAR. Οχι όμως και η αποβολή του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα που ήταν δικαιολογημένη με το γράμμα του νόμου, όχι όμως και με πνεύμα του διαιτητή και τον τρόπο με τον οποίο σφύριζε στην υπόλοιπη διάρκεια του ντέρμπι των «αιωνίων».

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Απέναντι στον Αρη στη Λεωφόρο, ο Εσθονός διαιτητής Κρίστο Tόβερ, έδωσε χωρίς δισταγμό πέναλτι «μπασκετικού τύπου» εναντίον του Παναθηναϊκού στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στην ίδια φάση έδωσε την πρώτη κίτρινη στον Μαουρίσιο, τον οποίο απέβαλε στο ξεκίνημα του δεύτερου. Με τον Αρη να γυρίζει το ματς έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ ανακάλυψε σε ροή αγώνα πέναλτι για μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Σάντσες στον Ανσαριφάρντ. Η ανεκδιήγητη απόφασή του διορθώθηκε μέσω VAR. Στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ απλώς ξεχείλισε το… ποτήρι, μετά την σκανδαλώδη απόφαση του Φινλανδού Ματίας Γκεστράνιους.

Λάθος που αναγνώρισε και ο ίδιος ο Γκεστράνιους και δεν γίνεται ούτε σε ερασιτεχνικά γήπεδα, πόσω μάλλον σε ντέρμπι που ειδικά για τον Παναθηναϊκό ήταν άκρως καθοριστικό.

Μετά από αυτό το σφύριγμα τοποθετήθηκε δημοσίως ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Βασιλαράς και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πράγματα αυτονόητα που γνωρίζει όλη η φίλαθλη Ελλάδα: ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός δεν καίει φούρνους, δεν καίει αμάξια και δεν αγοράζει ενώσεις.

Αίφνης, λίγη ώρα αργότερα, ακούσαν τα αυτιά μας ότι ο Παναθηναϊκός σήκωσε επικοινωνιακή σκόνη και έκανε προπαγάνδα. Ναι, επικοινωνία και προπαγάνδα. Εξ ιδίων τα αλλότρια που λένε και στα χωριά. Δεν είναι αλήθεια δηλαδή, αλλά προπαγάνδα… Μάλιστα.

Η μεγαλύτερη πλάκα ωστόσο είναι ότι οι ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους. Εχουν σαστίσει και δεν μπορούν να καταλάβουν ποιοι απ’ όλους «φωτογραφίζονται». Ποιος απ’ όλους τους «καίει φούρνους», ποιος «καίει αμάξια» και ποιοι «αγοράζουν ενώσεις»;

Αλλος βλέπει τον εαυτό του στους φούρνους, άλλος στα αμάξια και άλλοι στις ενώσεις, ενώ σε κάποια Μέσα δεν υπήρξαν καν οι δηλώσεις του Βασιλαρά και κατ’ επέκταση η θέση του Παναθηναϊκού. Ουτε καν αναφορά. Εξαφανιζόλ.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.