ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Άρση lockdown: Χωρίς sms οι μετακινήσεις μετά το Πάσχα – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Το πράσινο φως για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να δώσουν σήμερα οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν για άλλη μία φορά.

Άρση lockdown: Χωρίς sms οι μετακινήσεις μετά το Πάσχα – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Προς κατάργηση βαίνει ολοταχώς το σύστημα των sms για μετακινήσεις, ένα σύστημα το οποίο ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα είχε ατονήσει, με πολλούς πολίτες να μην στέλνουν καν μήνυμα. Ωστόσο σήμερα αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως ή και όχι οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν τόσο για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση, όσο και για να εξετάσουν πως θα λειτουργήσει η χώρα μετά το Πάσχα.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν προτείνει ήδη στους ειδικούς επιστήμονες εδώ και μέρες να μην χρησιμοποιούνται τα sms μετά τις 3 Μαΐου οπότε και ανοίγει η εστίαση και δεν φαίνεται να έχει νόημα αυτός ο περιορισμός.

Προς ώρας όμως υπάρχει μία ανησυχία ακόμη στους ειδικούς επιστήμονες, λένε πηγές του ethnos.gr, μήπως με το άνοιγμα της εστίασης και του ελεύθερου λιανεμπορίου μετά το Πάσχα, υπάρξει απόλυτη χαλάρωση και κοπεί η τάση μείωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται σήμερα.

3 χρόνια μετά, το παραδέχτηκαν: Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού
3 χρόνια μετά, το παραδέχτηκαν: Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού 5.394 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γι’ αυτό στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και η 15 Μαΐου οπότε και θα έχει ανοίξει επισήμως η τουριστική περίοδος και τότε πράγματι δεν θα υπάρχει νόημα για περιοριστικά sms. Δεν θεωρείται όμως πιθανό να διατηρηθεί το σύστημα μέχρι τότε, μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr.

Πρόκειται για μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να επιδιώκουν το πλήρες άνοιγμα της χώρας μετά το Πάσχα, χωρίς sms ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εστίαση που είναι κλειστή εδώ και 6 μήνες αλλά και στο λιανεμπόριο.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου πάντως αναμένεται να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να μεταβούν σε εστιατόρια ή καφετέριες εκτός του Δήμου τους.

Μαζί με τα μηνύματα στο 13032 για μετακίνηση, αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι θα καταργηθούν και τα ραντεβού για αγορές με το click inside. Εξάλλου το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο δημιουργούν δυσκολίες στους καταναλωτές, γι αυτό και η κίνηση είναι σχετικά περιορισμένη.

Πηγή: Ethnos.gr

loading...
ΣΧΟΛΙΑ