ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λούντμπεργκ: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν ήμουν κοντά» (Vid)

O Γκάμπριελ Λούντμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη στην Cosmote TV και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Παναθηναϊκό, την πορεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τη συνεργασία του με την Δημήτρη Ιτούδη.

Λούντμπεργκ: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν ήμουν κοντά» (Vid)

O Ίφε Λούντμπερκ παραχώρησε συνέντευξη στην Cosmote TV και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Παναθηναϊκό, την πορεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τη συνεργασία του με την Δημήτρη Ιτούδη.

Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» προς το πρόσωπό του, όταν αποτελούσε παίκτη της Ζιέλονα Γκόρα, ωστόσο σημείωσε πως δεν βρέθηκε κοντά στο «τριφύλλι», αφού η πολωνική ομάδα δεν είχε σκοπό να τον αφήσει να φύγει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Όπως σου είπα και πριν έχουμε μια τέλεια και ηλιόλουστη μέρα εδώ στην Αθήνα. Πόσο κοντά έφτασες πριν από μερικές εβδομάδες στο να το ζήσεις αυτό, το να βρεθείς εδώ μεταξύ μας, μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασε για σένα ο Παναθηναϊκός;

«Δεν ήμουν κοντά. Ήξερα πως ο Παναθηναϊκός με θέλει και πως προτίθετο να καταβάλει το buy out στο συμβόλαιό μου για να με αποκτήσει, όπως η Ζιέλονα Γκόρα δεν ήταν διατεθειμένη να με αφήσει να φύγω. Εγώ αυτό πάνω κάτω το ήξερα και δεν περίμενα κάτι από τη στιγμή που η Ζιέλονα δεν ήταν διατεθειμένη να με αφήσει να φύγω».

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 28.476 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πως είναι η συνεργασία σου ως τώρα με το Δημήτρη Ιτούδη;

«Έχω μιλήσει αρκετά μαζί του, θέλει να είναι σίγουρος πως έχω εγκλιματιστεί στο όλο σύστημα της ομάδας το συντομότερο δυνατόν. Μου αρέσει πολύ και η γνώση του πάνω στο μπάσκετ είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι ενθουσιώδης ως προπονητής και βλέπεις εύκολα πως θα ήθελε να είναι μέσα στο παρκέ, παρότι δε μπορεί.

Μου αρέσει πολύ, φέρνει μεγάλη ενέργεια και το στοιχείο που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο απ’ όλα είναι η προσήλωσή του στη λεπτομέρεια. Είναι πάντα πολύ συγκεντρωμένος και απαιτεί επίσης το 100% της συγκέντρωσής των παικτών του, κάτι το οποίο σέβομαι.

Ναι, είναι φοβερός τύπος και μάλιστα είναι ακόμα καλύτερος ως συμπαίκτης. Ήταν ένας από τους εμπειρότερους παίκτες πέρυσι στην Τενερίφη. Πρόκειται για έναν ξεκάθαρα διασκεδαστικό άνθρωπο, δεν έχω τίποτα κακό να πω γι’ αυτόν».

Νιώθεις πλέον μεγαλύτερη σιγουριά ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ;

«Δε νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά από αυτή που ήδη έχω. Ως άνθρωπος και ακόμα περισσότερο ως παίκτης, μπορώ να πω πως η σιγουριά είναι το μεσαίο μου όνομα. Ξέρω τι μπορώ να κάνω μέσα στο παρκέ, άλλωστε βγαίνω εκεί για περάσω καλά και να παίξω μπάσκετ. Αυτό έκανα όλη τη σεζόν και αυτό περιμένουν κι από μένα εδώ. Έτσι η δουλειά μου γίνεται ευκολότερη για να κάνω αυτά που μπορώ». 

Θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις με την παρουσία σου την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Δανία;

«Μπορείς να ελέγξεις συγκεκριμένα πράγματα κι εγώ μέσω των πράξεών μου και της απόδοσής μου στο παρκέ, μπορώ να συνεχίσω να εμπνέω και να κινητοποιώ τις επόμενες γενιές στη Δανία, κάτι το οποίο με ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς πιστεύω ακράδαντα πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν κι εκτιμούν το υπέροχο παιχνίδι που λέγεται μπάσκετ.

Πρώτον, παγκοσμίως είναι φοβερά δημοφιλές και δεύτερον, υπάρχει αρκετό ταλέντο στη Δανία κι έτσι τα κομμάτια του παζλ πρέπει να συμπληρωθούν. Ελπίζω να συνεχίσουμε καλά με τα την εθνική μας ομάδα ή τους συλλόγους μας, τη Μπάκεν Μπέαρς, κοιτάζοντας τη φετινή της πορεία, όπου στο Basketball Champions League  νίκησε όλες τις ομάδες του ομίλου της. Πιστεύω πως οπωσδήποτε το δανέζικο μπάσκετ βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι και πως θα συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχία στο προσεχές μέλλον».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...