ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 95-104

Με ραψωδία τριπόντων και θέαμα, συνέτριψε την ΑΕΚ

Με εντυπωσιακό τρόπο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ 104-95 και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για την κανονική διάρκεια της Basket League. Εκπληκτικά τα ποσοστά των «πρασίνων» από την περιφέρεια. Έδειξαν τις προθέσεις τους για τα play off.

Με ραψωδία τριπόντων και θέαμα, συνέτριψε την ΑΕΚ

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν το ματς στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να βγάζουν ωραίες φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί να παίρνει τα ηνία του ματς και με τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Χεζόνια δημιούργησε και μικρή διαφορά στο ματς.

Οι «πράσινοι» όσο έβλεπαν την ΑΕΚ να αντιδρά και να πλησιάζει, με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 11-0 και να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 20-28. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν υποτονικά με αρκετά λάθη, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα, να δημιουργεί μικρές διαφορές και με πρωταγωνιστές Χεζόνια και Παπαπέτρου το «τριφύλλι» έβρισκε σκορ για το +11 (36-47).

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.302 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΑΕΚ είχε σε πολύ καλό βράδυ τον Γκίκα, με τον Έλληνα γκαρντ να παίρνει προσπάθειες και να ευστοχεί σε αρκετά σουτ από την περιφέρεια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η Ένωση να επανέλθει στο ματς, να μειώσει το σκορ (41-47), με τον Παναθηναϊκό να απαντά και την ΑΕΚ να κλείνει το ημίχρονο με το εύστοχο τρίποντο του Μέικον (44-50).

Στο β΄ ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπάθησε πίεσε, σκόραρε και μείωσε τη διαφορά στους τρείς πόντους (54-57), όμως το «τριφύλλι» δεν είχε όρεξη για περιπέτειες και πατώντας το γκάζι, έστειλε μέσα σε λίγα λεπτά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό +12 (54-66). Από τα μέσα του δεκαλέπτου και μετά, οι άμυνες χαλάρωσαν και το ματς πήγε σε μεγάλο σκορ, με τον Κάτας να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα.

Η ΑΕΚ έβρισκε σκορ σπασμωδικά με τους Γιάνκοβιτς και Μόουζες, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε βάλει τις βάσεις για ακόμα μια νίκη. Με τον Χεζόνια να έχει κέφια, οι «πράσινοι» έφτασαν τη διαφορά του σκορ στο +16 (70-86) στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου και έκανε τυπική διαδικασία το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο.

Το θέαμα συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά με τον Γκίκα να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι, ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη διαφορά σταθερά υπέρ του και όλοι περίμεναν το τελικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ δεν παρατούσε το ματς και παρά τη χαλάρωση που υπήρχε από την πλευρά του Παναθηναϊκού, μείωνε συνεχώς το σκορ 88-98. Εν τέλει το τελικό σκορ ήρθε από την πλευρά του Παναθηναϊκού να σκοράρει για το 95-104 με τον Μποχωρίδη.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-50, 70-86, 95-104

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.