Ο Αντρέ Πίντο ήρθε στον Παναθηναϊκό, κατόπιν επιλογής του τότε προπονητή της ομάδας, Ζεσουάλδο Φερέιρα στην καλοκαιρινή περίοδο το 2012. Ο Πορτογάλος αμυντικός που έπαιζε στην Πόρτο, ήρθε με περγαμηνές στο «τριφύλλι», πρόλαβε να καταγράψει 22 ματς με την «πράσινη φανέλα τη σεζόν 12-13 και μετά τη φυγή του Φερέιρα, σταδιακά τέθηκε εκτός ομάδας.

Μιλώντας για το διάστημα που έπαιξε στον Παναθηναϊκό, θυμήθηκε το πέρασμά του από την ομάδα, γεγονότα και καταστάσεις, αλλά μάλλον τα μπέρδεψε, καθώς επεσήμανε πως δεν έπαιζε λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση, κάτι που δεν ισχύει, καθώς η πολιτική τότε της ομάδας, μεταβλήθηκε σταδιακά, με τον Πίντο να τίθεται εκτός πλάνων αρχικά για λόγους αγωνιστικούς και στη συνέχεια να παίρνει μεταγραφή για την Μπράγκα, όπου και ξανασυναντήθηκε με τον Ζεζουάλδο Φερέιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος αμυντικός:

«Για έξι μήνες ήμουν με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού σε νομική διαμάχη και μου επέτρεπαν μόνο να προπονούμαι και όχι να παίζω. Ήμουν σε νομική διαμάχη γιατί ενώ είχα να πληρωθώ αρκετούς μήνες, η διοίκηση μου ζήτησε να υπογράψω ένα έγγραφο πως όλα είναι εντάξει με τις πληρωμές.

Έπρεπε να στείλουν το έγγραφο στην UEFA για την αδειοδότηση, αλλά εγώ δεν ήθελα να το υπογράψω γιατί είχαν αρχίσει τα προβλήματα. Ήθελα να διασφαλίσω τα δικαιώματα μου, αλλά αγωνιστικά είχα ένα κενό έξι μηνών που ήμουν εκτός δράσης.

Αυτό μου κόστισε γιατί πήρα μεταγραφή στη Μπράγκα χωρίς να έχω ρυθμό. Η ομάδα είχε υποχρεώσεις και ένα σύνολο είχε καθιερωθεί, οπότε εγώ ήταν δύσκολο να παίξω. Αλλά το ήξερα και οι άνθρωποι της Μπράγκα μου είχαν πει ότι δεν με θέλουν μόνο για έξι μήνες, αλλά μακροπρόθεσμα, για αυτό και είχα υπογράψει συμβόλαιο 3,5 ετών».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS