ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 88-62

Παναθηναϊκός: Πρόκριση στα ημιτελικά με περίπατο! (Vids)

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 88-62 το Περιστέρι και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μήτογλου (15π., 4ρ.) και Παπαγιάννης (12π., 8ρ.) οι κορυφαίοι για το «τριφύλλι». Αντίπαλος στον ημιτελικό της Πέμπτης το Λαύριο.

Παναθηναϊκός: Πρόκριση στα ημιτελικά με περίπατο! (Vids)

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 88-62 το Περιστέρι και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μήτογλου (15π., 4ρ.) και Παπαγιάννης (12π., 8ρ.) οι κορυφαίοι για το «τριφύλλι». Αντίπαλος στον ημιτελικό της Πέμπτης το Λαύριο.

Το ματς

Ο Όντετ Κάτας παρά τα προβλήματα που είχε η ομάδα στην περιφέρειά της, επέλεξε να ξεκινήσει τον Κασελάκη δίπλα στους Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη. Από το πρώτο τζάμπολ του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία, έβγαζε ωραίες συνεργασίες στο επιθετικό μισό του παρκέ και σε συνδυασμό με τα λάθη των παικτών του Περιστερίου, κατάφερε να πάρει διαφορά +4 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (23-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές του Κάτας, έσφιξαν την άμυνά τους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το σερί (9-0), που «έτρεξε» το «τριφύλλι» με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί σε διψήφια επίπεδα. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση από την ομάδα του Μανωλόπουλου που έβρισκαν τρόπο για να προσεγγίσουν το «πράσινο» καλάθι και με επιμέρους 9-2, μείωσαν τη διαφορά με τον Μακλιν να βρίσκει μεγάλα σουτ από τα 6,75.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.582 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Παπαγιάννης αντέδρασε βλέποντας την ομάδα του Περιστερίου να πιέζει και με κυρίαρχο τρόπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Έλληνας σέντερ επανάφερε την τάξη και την ηρεμία στον «πράσινο» πάγκο, με τη διαφορά στο ημίχρονο να κλείνει στο +16 (46-30).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Περιστέρι μείωσε στους τέσσερις (46-42) με τον Τζόνσον, αλλά ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του εκ νέου και παρά την χαλάρωση που είχαν οι «πράσινοι» στο επιθετικό κομμάτι, κατάφεραν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, να ανεβάσουν και πάλι σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά με τρίποντα των Ουάιτ και Χεζόνια (54-42). Οι «πράσινοι» έδειχναν αποφασιστικότητα για να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη που θα σημάνει και την πρόκριση και λίγα λεπτά το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου, είχαν στείλει τη διαφορά στο +22 (72-50).

Το τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να «κλειδώνει» τη νίκη και τον Όντετ Κάτας να δοκιμάζει υψηλά σχήματα, με τον Δίπλαρο σε ρόλο οργανωτή. Η διαφορά έφτασε και στα επίπεδα των 30 πόντων, με το «τριφύλλι» να χαλαρώνει και το Περιστέρι να προσπαθεί να μειώσει, με το τελικό σκορ να βρίσκει νικητές τους «πράσινους» με +22 πόντους διαφορά 88-62.

Επόμενος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, είναι το Λαύριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πάλι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, την προσεχή Πέμπτη (06/05).

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 46-40, 72-50, 88-62.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.