ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μας κάνουν πλάκα διαιτητές και… ανύπαρκτοι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον λίγο Παναθηναϊκό, που δεν κέρδισε ούτε τον Αστέρα και για τον Γκορτσίλα και κάνει μία ευχή για τους Έλληνες διαιτητές.

Μας κάνουν πλάκα διαιτητές και... ανύπαρκτοι!

Πονάει η ψυχή μας, πονάει η καρδιά μας, πονάει το κεφάλι μας, έχουμε χάσει τον ύπνο μας, η αρρώστια μας για τον Παναθηναϊκό μας αρρωσταίνει. Ούτε στο τέταρτο φετινό παιχνίδι δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα. Όχι την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, όχι τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά τον Αστέρα. Μηδέν νίκες σε τέσσερα ματς και αποκορύφωμα το χθεσινό στην Λεωφόρο.

Έπαιζες με μία ομάδα, που ήταν αδιάφορη, με μία κακή ομάδα, που μόνο αυτός ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κερδίσει και έμεινε στο 2-2. Όσο για τις αστειότητες, ότι παίξαμε καλά επειδή κάναμε τρεις φάσεις σε όλο το παιχνίδι, αυτοί που τα λένε δεν αξίζουν να είναι στον Παναθηναϊκό.

Ναι είχες δύο δοκάρια και ένα χαμένο τετ-α-τετ απέναντι σε μία πολύ κακή ομάδα. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι έπαιξες καλά; Πλάκα κάνουμε; Η μία φάση έγινε από ένα τακουνάκι του Μακέντα, που έβγαλε μόνο του τον Χουάνκαρ, που με το δεξί απέναντι στον Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα στην εξέδρα.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η άλλη φάση, ήταν από γιόμα και εξ’ επαφής αδυναμία του Καρλίτος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και η τρίτη φάση ήταν από πάσα του Καρλίτος, που έβγαλε μόνο του τον Σάνκαρε, που… κατάφερε απέναντι στην εστία και πεσμένο τον Παπαδόπουλο να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Αυτές είναι όλες οι φάσεις του Παναθηναϊκού, απέναντι σε έναν Αστέρα, που παρέπαιε. Σε ένα παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, αλλά κανένα πλάνο, για να επιτεθεί. Ναι βάση των ευκαιριών θα έπρεπε να κερδίσει.

Δεν κέρδισε όμως, όπως δεν έχασε στην Λεωφόρο από τον Αστέρα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε ένα ματς, που ο Αστέρας έχανε τα άχαστα. Έτσι είναι η μπάλα, ότι στο δίνει στο παίρνει πίσω, το θέμα είναι τι κάνεις εσύ σαν Παναθηναϊκός για να βγεις Ευρώπη, όχι για να πάρεις το πρωτάθλημα. Τίποτα δεν κάνεις, βλέπεις την ΑΕΚ να παραπαίει και της επιστρέφεις τα δώρα, που σου δίνει.

Για τον Μπόλονι δεν θέλω να πω πολλά. Σε ματς, που είναι ισόπαλο και θες να κερδίσεις δεν βγάζεις τον Μακέντα, για να βάλεις τον Καρλίτος. Βάζεις και τους δύο μέσα στην περιοχή, αφού έτσι και αλλιώς με γιόμες έφθανε η μπάλα στην περιοχή. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν από τους λίγους, που έκανε τα πάντα για τη νίκη και εκτός του ότι μπήκε από το… παράθυρο στην ενδεκάδα, είδε και τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή και να χαθεί η ενέργεια από το κέντρο.

Ο Μπόλονι έχει κριθεί για μένα, πρέπει να φύγει και ο Παναθηναϊκός να πάρει έναν προπονητή, που να τον μάθει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο με πλάνο, με σχέδιο και όχι αυτό το τουρλουμπούκι, που βλέπουμε. Όσο για τους παίκτες, δεν είμαι από αυτούς, που λένε, ότι τόσο ξέρουν, τόσο παίζουν. Ναι δεν κάνουν οι περισσότεροι για έναν Παναθηναϊκό, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά με έναν προπονητή, που θα τους μάθει να παίζουν σωστά κάνουν, για να βγάλουν την ομάδα στην Ευρώπη. Απλά με ενοχλεί πολύ να βλέπω κάποιον να μπαίνει στο γήπεδο, για να αλλάξει την εικόνα και να είναι… προκλητικός, όπως ο Αϊτόρ. Άντε αγόρι μου να πας να βρεις τον Ρόκα.

Φυσικά την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει ο ίδιος ο Αλαφούζος με τα λάθη, που έκανε το προηγούμενο καλοκαίρι και έχει φθάσει ο Παναθηναϊκός ένα βήμα πριν από την μη ευρωπαϊκή του έξοδο. Ναι στους τρεις βαθμούς είναι η διαφορά από την κακή ΑΕΚ, αλλά με αυτά, που βλέπω δεν ελπίζω. Διότι εκτός από τα δικά σου χάλια, εκτός από τους… ανύπαρκτους αντιπάλους να σου κάνουν πλάκα, έχεις και τους καμικάζι στιλ Γκορτσίλα.

Μία ευχή μόνο. Να μην σφυρίζει ούτε ένας Έλληνας διαιτητής ούτε στα τοπικά τη νέα περίοδο. Όλοι ξένοι, όχι Γκεστράνιους ,αλλά ξένοι, που δεν θα μασήσουν στην πίεση. Οι Έλληνες διαιτητές να εξαφανιστούν, τους σιχάθηκα, δεν τους αντέχω άλλο.

Χθες σε μία φάση, που του είπε ο Ευαγγέλου από το VAR, ότι δεν υπάρχει πέναλτι, πήγε την είδε και προκλητικά επέμενε στην απόφασή του να δώσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι, όταν ο Μπαράλες με το δεξί του πόδι βρίσκει τον Πούγγουρα και πέφτει κάτω.

Είπαμε, ούτε στα τοπικά. Όσο για την Ευρώπη με όλα αυτά είσαι στο -3 από την ΑΕΚ και την Κυριακή έχεις την τελευταία σου ευκαιρία, για να κερδίσεις και να έχεις την κατάσταση για πρώτη φορά στα χέρια σου. Εγώ δεν πιστεύω, με αυτά, που βλέπω και αγωνιστικά και διαιτητικά, ότι η ομάδα μπορεί να βγει Ευρώπη. Μακάρι να διαψευστώ, ας απαντήσουν όλοι αυτοί, που φοράνε αυτή την φανέλα στο γήπεδο επιτέλους και ας αποτρέψουν την ξεφτίλα, που είναι να μην βγει η ομάδα στην Ευρώπη μετά το τέλος της ποινής της.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.