ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: “Ποιος μιλάει για ηθική; Ο τελικός Κυπέλλου να γίνει στο ΣΕΦ”

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επίθεση από πλευράς Λιόλιου, ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Παναθηναϊκός:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από το ξεκίνημα της σεζόν και θέλοντας να διαφυλάξει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ΕΣΑΚΕ, που επιτυχώς είχε ξεκινήσει, πρότεινε να μη δημοσιοποιούνται οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν εντός του Συνδέσμου μας.

Μάλιστα, μαζί με την ΑΕΚ παραιτηθήκαμε από τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια προκειμένου να επιτευχθεί η κεντρική διαχείριση και να ενισχυθεί η ενότητα των σωματείων έχοντας ως μοναδικό γνώμονα τη βελτιστοποίηση του Πρωταθλήματος.

Δυστυχώς, ωστόσο, κάποιοι μη σεβόμενοι τα ανωτέρω, κοινοποίησαν αποσπασματικά όσα ειπώθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μ. Πέμπτης επ’ αφορμή της συμφωνίας κυρίων μεταξύ Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Προμηθέα, με αποτέλεσμα και δημόσιες τοποθετήσεις επί των διαρροών.

Δεν θα τοποθετηθούμε στα όσα τραγελαφικά ακούστηκαν περί δόλου και φόβου μας (!). Η άμεμπτη πορεία μας δίνει όλες τις κατάλληλες απαντήσεις. Θα σταθούμε, όμως, στην αμφισβήτηση της ηθικής μας και δη σχετικά με τη στάση μας στην εμπλοκή του ΕΣΑΚΕ στα όσα διαδραματίστηκαν στην ΕΟΚ, παραθέτοντας τα γεγονότα προς κρίση όλων.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.245 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις 23/3/2021 έφτασε επιστολή υπογεγραμμένη από 22 σωματεία μπάσκετ με πρώτο τον Προμηθέα Πάτρας και πληρεξούσιο δικηγόρο τον νομικό σύμβουλο του Προμηθέα με συγκεκριμένο ερώτημα (!) προς τον ΕΣΑΚΕ. Το «ερώτημα» ήταν εάν ο ΕΣΑΚΕ συμμετείχε στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΟΚ στις 22/3 ή στις 18/3 και αν έχει συμμετάσχει σε κάποιο Δ.Σ. τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η απάντηση ήταν πως ουδέποτε ο ΕΣΑΚΕ, τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον, έχει συμμετάσχει σε οποιοδήποτε Δ.Σ. της ΕΟΚ. Η δική μας πρόταση και θέση ήταν πάγια πως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση και πως ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να μείνει εκτός της προεκλογικής διαμάχης που αφορά την ΕΟΚ.

Ο εκπρόσωπος του Προμηθέα επέμενε πως όχι μόνο πρέπει να απαντήσουμε, μα και να απαιτήσουμε νέο έκτακτο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία, για να συμμετάσχουν τα τρία μέλη που εκπροσωπούν τον ΕΣΑΚΕ, δηλαδή, ο Πρόεδρος, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ και -φυσικά- ο εκπρόσωπος του Προμηθέα.

Η νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ επεσήμανε πως χρειάζονται έντεκα μέλη για να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ., αλλά ο εκπρόσωπος του Προμηθέα επέμενε (γιατί άραγε;) να… προχωρήσουμε.

Σε εύλογη και ρητορική ερώτησή μας γιατί δέκα χρόνια δεν δείξαμε ως ΕΣΑΚΕ αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για τα Δ.Σ. της ΕΟΚ, η απάντηση ήταν πως τώρα είναι το πιο σημαντικό (!). Και πως να μην είναι σημαντικό καθώς υπάρχει η υποψηφιότητα του χρηματοδότη του Προμηθέα για την προεδρία της Ομοσπονδίας και στο βωμό αυτής διαδραματίζονται γεγονότα που μόνο την ενότητα του αθλήματος δεν εξυπηρετούν.

Τέθηκε μάλιστα το θέμα αν το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να ορίσει στα μέλη του τι να ψηφίσουν (!) σε περίπτωση νέας ψηφοφορίας στην ΕΟΚ.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από την αρχή επέμενε στην ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων. Να τονίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ είχε εκπρόσωπο στην ΕΟΚ, καθώς ίσχυε το παλιό Δ.Σ.

Εν τέλει, φυσικά, δεν έγινε έκτακτο Δ.Σ. στην ΕΟΚ, διότι δεν βρέθηκαν τα μέλη που απαιτούνταν και όλο αυτό αποδείχθηκε πως ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η ουσία είναι προφανής…

Εν κατακλείδι, η προσωπική φιλοδοξία του χρηματοδότη του Προμηθέα οδήγησε στο να χρησιμοποιηθεί η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στην υποψηφιότητά του για την ΕΟΚ, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα και θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς για την ενότητα στον ΕΣΑΚΕ. Συνεχίζοντας, μάλιστα, την αδιέξοδη και επικίνδυνη αυτή πρακτική, εξέδωσε ανακοίνωση εμπλέκοντας το ζήτημα της έδρας του τελικού με την επίθεσή του προς ΕΟΚ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «μετά την πρόχειρη και σκανδαλώδη απόφαση της απελθούσας διοίκησης του κ. Βασιλακόπουλου που έτρεξε τη τελευταία μέρα της διοίκησης να ορίσει ως έδρα του τελικού το ΟΑΚΑ (έδρα ενός εκ των τεσσάρων διεκδικητών…)».

Ποιος μιλάει για ηθική, λοιπόν; Αυτός που αμφισβητεί δημοσίως συμφωνίες κυρίων και ρίχνει την ευθύνη στους υπόλοιπους; Αυτός που χρησιμοποιεί την ομάδα του για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους χωρίς κανέναν σεβασμό προς τις υπόλοιπες ομάδες;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Πλέον, τα σωματεία έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θέλει ο κύριος Λιόλιος να διοικείται το Ελληνικό μπάσκετ.

Και επειδή ο Παναθηναϊκός ούτε δόλο έχει ούτε φοβάται κανέναν και κυρίως δεν έχει τη διάθεση να δώσει άλλοθι στα πολιτικά παιχνίδια του Προμηθέα, σήμερα που έχει προκριθεί, προτείνει ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...