Οι πληροφορίες που λένε πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να ανεβάσει το μπάτζετ εν όψει της νέας σεζόν και να δώσει τη δυνατότητα στον Πιέρ Ντρεοσί και στον προπονητή (όποιος κι αν είναι αυτός) να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να είναι και οι επιλογές προς την ίδια.

Υπάρχει σίγουρα ένας κορμός πάνω στον οποίο ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχτεί και να χτίσει. Ο Διούδης, ο Σένκεφελντ, ο Βέλεθ, ο Πούγγουρας, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Μαουρίσιο, ο Σανκαρέ, ο Χατζηγιοβάνης, ο Βιγιαφάνιες, ο Κουρμπέλης. Ο Μακέντα αν παραμείνει. Ο Νιας αν παραμείνει. Ο Χουάνκαρ, που σίγουρα όμως χρειάζεται ένα μπακ απ. Ο Μπουζούκης που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αξιοποιηθεί και να βρει ρόλο στο rotation, διαφορετικά του χρόνου θα μιλάμε για ένα παιδί που ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε.

Σε αυτόν τον κορμό πρέπει να προστεθούν πολλά. Ένας… κανονικός δεξιός μπακ. Συνεπής και μαχητικός ο Μολό, αλλά δεν μπορεί να είναι το βασικό δεξί μπακ σε ομάδα που θέλει να ανέβει επίπεδο και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός, τέταρτος στην ιεραρχία, που όμως θα μπορεί να ανταπεξέλθει όταν του ζητηθεί. 2-3 ποδοσφαιριστές διαφορετικού τύπου από τον Ενγκμπακοτό και τον Αϊτόρ στα εξτρέμ. Περισσότερο συνεπείς στη σχέση τους με τα αντίπαλα δίχτυα, πιο… μπουκαδόροι, καλύτεροι στο ένας εναντίον ενός.

Ένας επιπλέον μέσος που θα έχει ρόλο. Ένας νεότερος… Μαουρίσιο, αφού ο Βραζιλιάνος του χρόνου θα έχει έναν επιπλέον χρόνο στα πόδια του. Και σίγουρα ένας ή δύο επιθετικοί, ανάλογα τι θα γίνει με αυτούς που σήμερα υπάρχουν στο ρόστερ. Ο Καρλίτος έδειξε πως δεν μπορεί και η καλύτερη λύση θα είναι να πουληθεί. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που πρέπει ο Παναθηναϊκός να δει τι θα κάνει και αν θα έχουν ρόλο, όπως ο Σαβιέρ.

Το βασικό είναι η αύξηση του μπάτζετ να συνδυαστεί με ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ της ομάδας. Όσο καλύτερους ποδοσφαιριστές έχεις, τόσο καλύτερη ομάδα θα δημιουργήσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, όπως δεν υπάρχει άλλο περιθώριο λάθους στην επιλογή προπονητή.

Είτε αυτόν τον επιλέξει ο Ντρεοσί, είτε είναι μια επιλογή του Αλαφούζου και των προπονητών του, στον Παναθηναϊκό οφείλουν να βρουν ένα πρόσωπο που θα έχει τη δυνατότητα να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Όποια αποτελέσματα του ζητηθούν. Ώστε να τελειώσει μια και καλή η κουβέντα και η αμφιβολία για το αν οι πράσινοι θα βγαίνουν στην Ευρώπη και για να ξεκινήσει μια διαφορετική. Αν μπορούν να επιστρέψουν σε επίπεδα πρωταθλητισμού.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS