ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πανάθα με… άριστα 20!

Δικό του άλλο ένα Κύπελλο Ελλάδας! Ο σεληνιασμένος Ιωάννης Παπαπέτρου, με συμπαραστάτες τους Χεζόνια – Σαντ Ρος έβαλαν «φρένο» στον αξιόμαχο Προμηθέα, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για 20η φορά στην ιστορία του (91-79).

Πανάθα με... άριστα 20!

Δικό του άλλο ένα Κύπελλο Ελλάδας! Ο σεληνιασμένος Ιωάννης Παπαπέτρου, με συμπαραστάτες τους Χεζόνια – Σαντ Ρος έβαλαν «φρένο» στον αξιόμαχο Προμηθέα, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για 20η φορά στην ιστορία του (91-79).

Οι πράσινοι πανηγυρίζουν έναν ακόμη τίτλο και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός συνεχίζει να προσφέρει χαρές και υπερηφάνεια στον κόσμο του.

Το ματς

Το σχήμα με την τριάδα Παπαπέτρου – Ουάιτ – Παπαγιάννη κατάφερε να σκεπάσει τα καλάθια και παρά το γεγονός πως χρειάστηκαν οκτώ λεπτά για να μπει το πρώτο σουτ πίσω από τα 6.75μ, (Σαντ Ρος) ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός να χτίσει διαφορά (18-8. 8’).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.382 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αποστάσεις που φρόντισαν να πάρουν οι πράσινοι δεν είχαν διάρκεια, αφ’ ενός επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η αστοχία πίσω από τα 6.75μ ήταν ενδεικτική. Αφ’ ετέρου, η επιθετική άμυνα του Προμηθέα φανέρωσε προβλήματα στη δημιουργία. Οι Μακ – Μποχωρίδης δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα νώτα των Σαντ Ρος και Χεζόνια και ως εκ τούτου, ο Προμηθέας απείλησε (με τους Γκραντ και Κλαβέλ) δύο φορές τα κεκτημένα της ομάδας του Κάτας. Στην πρώτη (20-17), ήρθαν «μαζεμένες» οι απαντήσεις του Παπαπέτρου (17π στο ημίχρονο) που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +11 (42-31 17’), ενώ με τη δεύτερη, οι Πατρινοί έδειξαν στους πράσινους ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν (45-41 ημίχρονο). Ο Κάτας επέλεξε να ανεβάσει εκ νέου τα ύψη, κατ’ εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου, στοχεύοντας να κυριαρχήσει εκ νέου ο Παναθηναϊκός στο ζωγραφιστό. Αντ’ αυτού το νέο πράσινο σερί ήρθε από… μακριά δια χειρός Χεζόνια (58-45, 23’).

Η νέα προσπάθεια για ροτέισον από τον Ισραηλινό δεν πήγε τόσο… στράφι όσο αυτή του πρώτου ημιχρόνου, με τον Προμηθέα να «ροκανίζει» εκ νέου διαφορά 14 πόντων στους 5 (63-58), ωστόσο ο ψυχραιμότατος Σαντ Ρος και η επιστροφή του Παπαγιάννη στη ρακέτα επανέφεραν εν μέρει την τάξη (68-58, 30’).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει με διψήφια διαφορά στο τελευταίο και κρισιμότερο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενος τους ψηλούς του. Η συνύπαρξη του Σαντ Ρος με τον Μακ στα γκαρντ αύξησε τα επίπεδα «ελέγχου», ενώ αυτή του Μήτογλου δίπλα στον Παπαγιάννη δυνάμωσε –ακόμη περισσότερο- τη δυνατότητα των πρασίνων να «κλείσουν» το οπτικό πεδίο των Πατρινών. Στα μισά της τέταρτης περιόδου, ήρθε η σειρά του Μήτογλου να «μιλήσει» στέλνοντας ξανά τη διαφορά στο +14 (77-63. 34’) αναγκάζοντας τον Γιατρά να πάρει τάιμ άουτ. Μην έχοντας τίποτα να χάσει, ο Μάκης Γιατράς έπαιξε εκ νέου το «χαρτί» της πίεσης στηριζόμενος στις εμπνεύσεις του Τζιαν Κλαβέλ και στους αδερφούς Γκραντ.

Με αυτόν τον τρόπο υπενθύμισε στους «πράσινους» που έχασαν το «καθαρό μυαλό» τους, το ότι… υπάρχει ματς (80-75,37’). Κάπου εκεί δήλωσε ξανά «παρών» ο Ιωάννης Παπαπέτρου που πήρε στους… ώμους του τον Παναθηναϊκό, κόβοντας εκ νέου τη φόρα του Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα 20-15, 45-41, 68-58,

91-79

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.