ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Το «οργανωμένο έγκλημα» της Ριζούπολης! (vid, pics)

Σαν σήμερα, πριν 18 χρόνια, πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι της Ριζούπολης, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το «οργανωμένο έγκλημα» της Ριζούπολης! (vid, pics)

Στις 11 Μαΐου του 2003, πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι «αιωνίων» στη Ριζούπολη που έκρινε και τον τίτλο εκείνης της χρονιάς, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-0, σε μία αναμέτρηση που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ποτέ.

ÓÅÉÔÁÑÉÄÇÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Από την άφιξη της αποστολής των «πρασίνων», φαινόταν πως η κατάσταση θα είναι άσχημη, καθώς οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να πετούν πέτρες και ό, τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, αν και τα χειρότερα δεν είχαν έρθει.

Τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Σέρχιο Μαρκαριάν, πήγαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη τους βόλτα, είδαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν σκίσει με μαχαίρι τη φυσούνα και να προσπαθούν να τους επιτεθούν.

ÖÕÓÓÁÓ ÊÏËÊÁ ÊÕÑÃÉÁÊÏÓ ÂÁÌÂÁÊÁÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Τελικά με την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο,  οι οπαδοί έκαναν την επίθεση τους με σίδερα, τσιμέντα, πέτρες, φωτοβολίδες και πολλά άλλα, σε ένα σκηνικό που δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά εμπόλεμη ζώνη.

Ο διαιτητής εκείνης της συνάντησης, ο Γιώργος Μποροβήλος, αποφάσισε να ξεκινήσει κανονικά το παιχνίδι, σε μία παράλογη απόφαση, καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού με όσα είχαν γίνει, μόνο έτοιμοι για αγώνα δεν ήταν, κάτι που φάνηκε λίγο αργότερα και στο χορτάρι.

ÍÉÊÏÐÏËÉÄÇÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ

Ο Ολυμπιακός, με τους οπαδούς του να έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τη νίκη με 3-0, πανηγυρίζοντας έναν τίτλο, που αρκετά χρόνια μετά έχει ξεχαστεί, λόγω των όσων έγιναν.

ÌÐÁÓÉÍÁÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης (60 Ανατολάκης), Βενετίδης, Αντζας, Κωστούλας, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Τζιοβάνι (73 Οφορίκουε), Χούτος (65 Νινιάδης)

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (75 Σάριτς), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Καραγκούνης, Μπασινάς, Μικάελσεν (52 Γκούμας), Κόλκα (52 Κωνσταντίνου), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ