ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός… (vids)

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά ένα κακό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα και εν τέλει ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Άρη στο προτελευταίο ματς της χρονιάς. Μόλις μια ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη είχαν οι πράσινοι.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός... (vids)

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς μετά τη λύση συνεργασίας με τον Λάζλο Μπόλονι και με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στον πάγκο του, πήγε σε μια τελείως διαφορετική λογική στην ενδεκάδα του. Σχήμα 4-4-2 με Διούδη κάτω από τα δοκάρια, Σένκεφελντ, Πούγγουρα στα στόπερ, Χουάνκαρ αριστερά και Μολό δεξιά. Στα χαφ ήταν οι Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλος. Δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Βιγιαφάνιες και στην επίθεση οι Μακέντα, Καρλίτος.

Οι πράσινοι αναζητούσαν μια νίκη γοήτρου απέναντι στον Άρη, αφού αγωνιστικά ελπίδες για την Ευρώπη δεν υπάρχουν, παρά μόνο αν τιμωρηθούν οι κίτρινοι με -6 για την υπόθεση πλαστογραφίας.

Χρειάστηκε να περάσουν 19 λεπτά για να γίνει απειλητικός για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός, όταν ο Καρλίτος έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά, αλλά ο Κουέστα έπεσε στη δεξιά του γωνιά και μπλόκαρε. Μέχρι εκείνο το σημείο το ματς ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να μη γίνονται ιδιαιτέρως απειλητικές.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.296 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 35’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι όταν ο Μακέντα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Χατζηγιοβάνη, ο τελευταίος καθυστέρησε να πλασάρει, έκανε την ντρίμπλα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε στη συνέχεια έδιωξε η άμυνα του Άρη σε κόρνερ.

Λίγο αργότερα, μακρινό σουτ του Σάσα, πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Διούδη. Στο 43’ οι κίτρινοι απείλησαν ξανά με τον Μαντσίνι, το σουτ του οποίου πέρασε κι αυτό πάνω από τα δοκάρια για τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σένκεφελντ έκανε λάθος υπολογισμό της μπάλας, αλλά ο Μαντσίνι πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια στην πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53’ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Σένκεφελντ να αποχωρεί και στη θέση του να περνάει ο Σάντσες. Στο 68΄ο Διούδης απομάκρυνε εντυπωσιακά το φάουλ του Γκάμα με εκτίναξη στο δεξί «παραθυράκι».

Τρία λεπτά αργότερα ο Πούγγουρας αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, όταν έπιασε από τον λαιμό τον Μαντσίνι και τον πέταξε στο έδαφος. Ο Παναθηναϊκός, που είχε κάκιστη εικόνα στην επανάληψη, έμεινε με 10 παίκτες.

Στο 78’ το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος όταν η κεφαλιά του Βιγιαφάνιες πέρασε λίγο έξω.

To 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε φάσεις, η εστία του δεν παραβιάστηκε, αλλά παρουσίασε ξανά ένα χλωμό πρόσωπο και συνέχισε για ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς νίκη στα πλέι οφ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.