ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ BLOG

Η «ταμπακέρα» είναι τα χρήματα και οι συμπαίκτες

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για την ουσία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Μάρκου Δρακωτού για την ΠΑΕ.

Η «ταμπακέρα» είναι τα χρήματα και οι συμπαίκτες

Η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Μάρκου Δρακωτού και του κονσόρτσιουμ που εκπροσωπεί, παρουσιάστηκε από την πλευρά του ως καλή και αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή όσον αφορά τα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου.

Προς το παρόν ωστόσο παραμένουν αναπάντητα όλα τα ουσιαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το ενδιαφέρον του ομογενούς και των άλλων επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν.

Η ανακοίνωσή του μετά την ήττα από την ΑΕΚ δεν συνοδεύονταν από κανένα τεκμήριο που αφορά στην ύπαρξη συγκεκριμένου οικονομικού πλάνου. Περιορίστηκε στη ζοφερή καταγραφή της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο σύλλογος, καθώς επίσης και στο αίτημα ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας από ορκωτούς λογιστές του εξωτερικού.

Εάν υποθέσουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στον Αλαφούζο για να αναγκαστεί να παραχωρήσει τις μετοχές του και τη σκυτάλη, η ταμπακέρα είναι άλλού: στο πόσα είναι τα χρήματα που προτίθενται να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό για να τον αναγεννήσουν, συνολικά και ανά έτος ξεχωριστά, ποιο είναι το νούμερο των χρημάτων που σκέφτονται να προσφέρουν για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ, αλλά και ποιοι είναι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που συνθέτουν το συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ των επιχειρηματιών.

Αυτές οι παράμετροι θα μπορούσαν να καταδείξουν τη δυναμική και το εύρος της οικονομικής οντότητας του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Δίχως αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει ουσία παρά το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο σύλλογος επί των ημερών του Αλαφούζου και την παντελή έλλειψη διοικητικού οράματος της παρούσας συγκυρίας. Ο Μάρκος Δρακωτός είναι πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και γεννήθηκε το 1969 στη Νέα Υόρκη. Η οικογένειά του διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα και την εκκλησία της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο πατέρας του, Νίκος Δρακωτός, διετέλεσε πρόεδρος στον Άγιο Μιχαήλ, θήτευσε στην HANAC και συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες της ομογένειας, υποστηρίζοντας φορείς όπως το ελληνικό τμήμα του Ronald McDonald House.

Τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Αμερική, έγινε δικηγόρος και εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση που εστιάζει στη διαχείριση ακινήτων και κατέχει την εταιρεία «M&N Managements Corporation», η οποία εδρεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο Real Estate στη συγκεκριμένη Πολιτεία.

Ταυτόχρονα, έχει επενδύσει σε διάφορες επιχειρήσεις, ενώ η εταιρεία του, Task Essential Swiss Skincare, με προϊόντα που παράγονται στην Ελβετία, προωθούσε καλλυντικά σε καταστήματα έως ότου αποφάσισε να στραφεί αποκλειστικά στο διαδικτυακό εμπόριο με γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για «υπαρκτό» πρόσωπο, με σεβαστή επιχειρηματική δραστηριότητα, πλην όμως επιβάλλεται -για το μέγεθος του Παναθηναϊκού- να γίνει συγκεκριμένος στα ουσιαστικά ζητήματα προκειμένου οι κρίσεις για την πρωτοβουλία του να είναι όσο πιο ασφαλείς είναι δυνατόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...