Εξελίξεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή τον Δήμος Αθηναίων, με τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και τις τράπεζες έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί όπως αναφέρει η «Καθημερινή» και πλέον βρίσκονται στο στάδιο της αποσαφήνισης των λεπτομερειών, με σκοπό να οριστικοποιηθούν και τα νομικά κείμενα. Ο στόχος άλλωστε που έχει τεθεί από τον Δήμο Αθηναίων, είναι η δημοπράτηση της κατασκευής να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα επισημαίνεται ότι υπάρχει πλέον συμφωνία ανάμεσα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΑΕΠ Ελαιώνα (η εταιρεία ειδικού σκοπού που έχουν ιδρύσει οι τράπεζες Alpha και Πειραιώς) για τα κτήρια που θα κατασκευάσει η δεύτερη στον Βοτανικό για τον πρώτο. Όπως είναι γνωστό βάσει του προεδρικού διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση, οι εγκαταστάσεις θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ., με την ΑΕΠ Ελαιώνα να διαθέτει μέχρι 13,2 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι δεσμευτικό “προς τα κάτω”, δηλαδή μπορεί να γίνει και με λιγότερα χρήματα, αλλά δεσμευτικό “προς τα πάνω”. Αν δηλαδή χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα τα καλύψει ο Δήμος.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος για το πρότζεκτ Βοτανικός, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ανέφερε στην «Καθημερινή» πως: «Στόχος του δήμου είναι να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να αποδώσει το γήπεδο και τις δημόσιες υποδομές το συντομότερο δυνατόν. Ο δήμος έχει θέσει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα με σκοπό να δημοπρατήσει την κατασκευή του γηπέδου μέσα στο καλοκαίρι». Επιπλέον σημειώνει πως τα υπόλοιπα αναγκαία έργα στην περιοχή θα δημοπρατηθούν από το υπουργείο Υποδομών και τον δήμο μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες και καταλήγει λέγοντας ότι: «Το 95% της προετοιμασίας έχει ολοκληρωθεί».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS