ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με Παπαγιάννη – Μήτογλου να ξεχωρίζουν! (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 90-61 του Ιωνικού εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Παπαγιάννης, Μήτογλου και Μπρέι. Με ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ στους «4» το τριφύλλι.

Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με Παπαγιάννη - Μήτογλου να ξεχωρίζουν! (vid)

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση επί του Ιωνικού εκτός έδρας με 61-90 . Οι πράσινοι καθάρισαν το ματς από νωρίς και στη συνέχεια έκαναν μια πολύ καλή προπόνηση.

Αρκετά καλός ο Μπρέι στην επανεμμφάνιση του με 10 πόντους και 2/4 τρίποντα ενώ ξεχώρισαν οι Παπαγιάννης με 14 πόντους – 7 ριμπάουντ και Μήτογλου με 15 πόντους.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 24.999 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την δεύτερη νίκη επί του Ιωνικού ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά και περιμένει να δει αν τελικά θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός «ετρεξε» με το… καλησπέρα ένα σερί 0-7 (δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα) δείχνοντας τις διαθέσεις του, αλλά στη συνέχεια ο Ιωνικός έσφιξε κάπως την άμυνά του και οδήγησε σε λάθη τους «πράσινους» που δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή δημιουργία. Παράλληλα με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τις δεύτερες επιθέσεις (9 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο) «μάζεψε» σταδιακά τη διαφορά (7-11 και 12-17 λίγο μετά). Η είσοδος του φορμαρισμένου Μήτογλου όμως απλοποίησε κάπως την κατάσταση. Με δύο δικά του καλάθια ο Παναθηναϊκός έκανε το 12-21, αλλά ο Πριτζέτ με buzzer beater διαμόρφωσε το 14-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν πετύχει τρίποντο σε αυτό το διάστημα, αλλά οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τρία συνεχόμενα στο δεύτερο δεκάλεπτο, δύο εκ των οποίων του άψογου Ντίνου Μήτογλου (13 πόντους με 5/5 σουτ στο ημίχρονο). Η ταυτόχρονη αγωνιστική άνοδος του Γιώργου Παπαγιάννη σε άμυνα και επίθεση (10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ) και η δημιουργία του Παπαπέτρου (5 ασίστ και 4 ριμπάουντ στο ημίχρονο) οδήγησαν στο τέλος του ημιχρόνου τη διαφορά στο μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο (30-48).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πιάσει και διαφορά της τάξεως των 20 πόντων, από το τρίποντο του Ουάιτ, που έκανε το 31-51. Ο Ιωνικός έβγαλε αντίδραση και με σερί 7-0 μείωσε σε 38-51 στο 22’. Ωστόσο, με μπροστάρη τον Παπαγιάννη, που δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι, οι «πράσινοι» πέτυχαν οκτώ συνεχόμενους πόντους και έφθασαν στο +21 (38-59) στο 24ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, μέχρι που ο Μπρέι με τρίποντο διαμόρφωσε το 46-70 στο 30’, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι τότε.

Κάπως έτσι η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, αφού ο Παναθηναϊκός είχε «καθαρίσει» την νίκη και μαζί την πρόκριση. Ο Όντεντ Κάτας άνοιξε αρκετά το ροτέισον, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν χαλάρωσαν, φθάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 30 πόντους (56-86) λίγο πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-48, 46-70, 61-90

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.