ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Με τη «γλώσσα» των αριθμών (Vids)

Όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League, για το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» που κλείνει την αγωνιστική σεζόν.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με τη «γλώσσα» των αριθμών (Vids)

Αναλυτικά όσα αναφέρει για το μεγάλο ντέρμπι η ιστοσελίδα της Super League:

Οι «πράσινοι» σίγουρα στην 5η θέση και με υπηρεσιακό προπονητή, ενώ ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, έχοντας παραλάβει ήδη το τρόπαιο και σε αναμονή του τελικού του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός

Χάνοντας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, έχασε και τις όποιες ελπίδες είχε για την πρώτη τετράδα. Δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία, με τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Ισοφάρισε το ρεκόρ στην ιστορία του, που είχε κάνει πριν από 40 χρόνια.

Στην έδρα του ξεκίνησε με νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά δεν νίκησε στα τρία επόμενα, χάνοντας από Άρη και ΑΕΚ, ενώ ενδιάμεσα έφερε ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης. Εντός έδρας, δεν είχε ήττα στα προηγούμενα 10 παιχνίδια. Η αμέσως προηγούμενη ήττα ήταν από τον Ατρόμητο στο «Σπύρος Λούης» στις 7 Νοεμβρίου.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός

Νίκησε τον ΠΑΟΚ και του απονεμήθηκε το τρόπαιο του πρωταθλήματος την Τετάρτη και του απομένει ο τελικός του Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο. Πήρε και μαθηματικά την πρώτη θέση, νικώντας τον Παναθηναϊκό στον Α’ γύρο των Playoffs. Έχει πετύχει 78 γκολ έχοντας την καλύτερη επίθεση, όπως έχει και την καλύτερη άμυνα με 18.

Δεν έχει νίκη σε τρία διαδοχικά εκτός έδρας. Είχε να συμβεί αυτό από τα τρία τελευταία παιχνίδια της σεζόν 2017-18, με Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει ήδη δέκα νίκες εκτός έδρας σε 17 παιχνίδια.

Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στις 14 Φεβρουαρίου 2-1 του Ολυμπιακού, για να του σπάσει το αήττητο στη σεζόν και παράλληλα να σταματήσει ένα δικό του σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη στα ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη στα 10 τελευταία, αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πέντε από τα οκτώ τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα αμέσως τέσσερα προηγούμενα.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε να γυρίσει στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για να νικήσει και πάλι τον Ολυμπιακό. Το είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2017, όταν νίκησε με 1-0 (56’ σουτ Βιγιαφάνιες) και το επανέλαβε φέτος. Δεν νίκησε σε τρία ενδιάμεσα στο «Σπύρος Λούης».

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 31 Ισοπαλίες: 48 Νίκες Ολυμπιακού: 49

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 19 Ισοπαλίες: 26 Νίκες Ολυμπιακού: 18

Οι αγώνες της σεζόν

21.11.2020: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0 (21’ σουτ Φορτούνης)

14.02.2021: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1 (6’ κεφαλιά Μαουρίσιο, 73’ σουτ Σανκαρέ – 82’ κεφαλιά Ελ Αραμπί)

11.04.2021: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1 (45’ κεφαλιά Χασάν, 72’ σουτ Χασάν, 90’ σουτ Μπρούμα – 30’ πέναλτι Μακέντα. Στο 65’ 2η κίτρινη Πούγγουρας)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.