Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήρθε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και με την προσωπικότητα που πολλοί θεωρούσαν ότι έχει να βοηθήσει και τους συμπαίκτες του. Φυσικά, μόνο αυτό δεν έκανε. Αντίθετα με την συμπεριφορά του μόνος ως ένας εκ των αρχηγών δεν λειτούργησε.

Σε μια αποτυχημένη σεζόν, που όπως έχουμε χιλιογράψει, βασική ευθύνη έχει ο Γιάννης Αλαφούζος, το πιο βαρύ συμβόλαιο της ομάδας δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να τσακώνεται με τον προπονητή της ομάδας συνέχεια, όποιος και να είναι αυτός! Ότι λάθη και να κάνει! Δεν γίνεται να τον κάνει αλλαγή στην Τούμπα ο Μπόλονι και να κλωτσάει τα μπουκάλια μπροστά στις κάμερες.

Την ίδια στιγμή, σε όλα τα ματς φώναζε στους συμπαίκτες του να του δίνουν συνέχεια την μπάλα λες και έχει όρο στο συμβόλαιο του γι΄ αυτό! Στα μεγάλα ματς, με ελάχιστες εξαιρέσεις έκανε λάθη που κόστισαν ή ακόμα χειρότερα δεν έκανε τίποτα. Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική του και να δει πως θα βελτιωθεί κάθεται και ασχολείται με όλα τα γύρω γύρω.

Ο Βιγιαφάνιες που όλοι θαυμάσαμε στο πρώτο πέρασμα του, φέτος ήταν σαν να μην υπήρχε. Για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει και αυτός να κάνει την αυτοκριτική και να καταλάβει το βάρος της φανέλας που φοράει. Να καταλάβει ότι σε άλλες εποχές όχι απλά δεν θα ήταν αρχηγός της ομάδας, με τέτοια εικόνα, αλλά ούτε την ενδεκάδα δεν θα έβλεπε.

Το αποκορύφωμα ήταν οι χθεσινές του δηλώσεις, που ναι μεν ζήτησε συγνώμη, αλλά την ίδια στιγμή πέταξε και την σπόντα του λέγοντας ότι δεν είχαν οι παίκτες τη βοήθεια που θα ήθελαν.

Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και ο Βιγιαφάνιες, όπως και άλλοι πολλοί παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν που παίζουν.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS