ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Αν δεν αλλάξει θα συζητάμε τα ίδια και τον Μάιο του 2022

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται μόνο ένα προπονητή. Θέλει ένα σωρό πράγματα για να γίνει... κανονική ομάδα. Γιατί τώρα δεν είναι. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Αν δεν αλλάξει θα συζητάμε τα ίδια και τον Μάιο του 2022

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται μόνο ένα προπονητή. Θέλει ένα σωρό πράγματα για να γίνει… κανονική ομάδα. Γιατί τώρα δεν είναι. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Ο κόσμος ξέσπασε κατά πάντων σε Λεωφόρο και social media και δεν έχει άδικο. Με τη μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει τον Γιάννη Αλαφούζο που με τις αντιποδοσφαιρικές του κινήσεις έχει διαλύσει την ομάδα, ο Παναθηναϊκός έζησε μία ακόμα νύχτα ντροπής στη Λεωφόρο. Ηττήθηκε με 4-1 από τον Ολυμπιακό, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι πως οι μέρες και τα χρόνια περνάνε χωρίς να αλλάζει το παραμικρό στον σύλλογο.

Άπαντες έχουν σχεδόν συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να διεκδικεί τίτλους, πως είναι πολύ πιο χαμηλά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πως οτιδήποτε περισσότερο από την 4η και την 5η θέση θα αποτελεί… υπέρβαση. Για μια ομάδα που είναι δεύτερη σε πρωταθλήματα στη χώρα, παρά το γεγονός πως τα τελευταία 20 χρόνια έχει κατακτήσει μόλις δύο: αυτό του 2004 και αυτό του 2010. Εγραφα και πριν από λίγες μέρες πως ο Παναθηναϊκός έχει χάσει το DNA του. Δεν λειτουργεί σαν μεγάλη ομάδα. Ούτε εντός, ούτε εκτός γηπέδου.

Το πόσο θα λήξει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ έχει μικρή σημασία. Οι νίκες μοιάζουν να έρχονται – όποτε έρχονται – εντελώς στην τύχη και οι ήττες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ο σύλλογος χρόνο με τον χρόνο μικραίνει και αντί να χτίζει στα λίγα καλά που πάει να δημιουργήσει, τα γκρεμίζει και αυτά. Οπως συνέβη με τον Δώνη, που είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έφτιαξε κάτι καλό την τελευταία τριετία και χωρίς κανέναν λόγο.

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει μπει σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό. Πως θα ξεφύγει από την κατηφόρα; Είτε αλλάζοντας διοίκηση άμεσα, είτε αλλάζοντας η υπάρχουσα διοίκηση το σκεπτικό με το οποίο λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια. Επενδύοντας περισσότερα χρήματα, ανεβάζοντας το μπάτζετ και βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους στις θέσεις που πρέπει.

Στο ποδόσφαιρο χρειάζονται δύο πράγματα: χρήματα και τεχνογνωσία. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει έλλειψη και από τα δύο.

Το να λέμε πως το μπάτζετ θα ανέβει και θα φτάσει τα 9-10 εκατομμύρια, όταν οι αντίπαλοι έχουν τα διπλάσια, δεν έχει νόημα. Δεν θα τους φτάσεις ποιοτικά. Ωστόσο αυτή η διαφορά μπορεί να μειωθεί αν βρεις τον τρόπο να λειτουργήσεις. Αν βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους για να οργανώσουν τον σύλλογο.

Έναν άνθρωπο για τα αποδυτήρια, έναν καλό προπονητή, έναν τεχνικό διευθυντή με γνώση της αγοράς, ένα καλό τμήμα σκάουτινγκ, ένα καλό πλάνο ακαδημιών.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν αλλάξει όλα αυτά και δεν επενδύσει σε όλα αυτά, κάθε Μάιο θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Για το ποιος έφταιξε περισσότερο και βγήκε πέμπτος, για το τι πρέπει να αλλάξει, για το τι πρέπει να διορθώσει. Και δεν θα έχει γίνει ούτε μισό βήμα μπροστά.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.