ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ BLOG

Ένας ακόμα διασυρμός με υπογραφή Αλαφούζου

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για τη συρρίκνωση του Παναθηναϊκού και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στη διοίκηση.

Ένας ακόμα διασυρμός με υπογραφή Αλαφούζου

Η κλεψύδρα έχει αδειάσει. Υπομονή δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Ο κόσμος βρίσκεται δικαίως στα κάγκελα και ξεσπάει εναντίον δικαίων και αδίκων. Ο Παναθηναϊκός συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Ενας ακόμα διασυρμός με υπογραφή Αλαφούζου προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες. Το βαρέλι μοιάζει να μην έχει πάτο αν και πάντοτε στη ζωή θα υπάρχουν και χειρότερα. Δέκα χρόνια είναι πάρα πολλά για να κηλιδώνεται το ιστορικό εύρος του Παναθηναϊκού και η απελπισία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την παντελή έλλειψη οράματος.

Μία απελπισία που γίνεται οργή από τη στιγμή που δεν μπορείς να περιμένεις βάσιμα ότι θα αλλάξει κάτι όσο υπάρχει η συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Πώς να το περιμένεις και ποια ελπίδα να έχεις, όταν σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια ή ακόμα χειρότερα «εγκληματικά» λάθη. Οταν η μία παράλογη και ακατανόητη ποδοσφαιρικά επιλογή διαδέχεται την άλλη.

Ποιο όραμα να δώσεις και ποιος να σε εμπιστευτεί όταν έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι είσαι αναξιόπιστος και αλλάζεις απόψεις, συμμαχίες και συμπεριφορές σαν τα πουκάμισα.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο ντέρμπι της ντροπής με τον Ολυμπιακό και την κατάμαυρη σελίδα που γράφτηκε στη Λεωφόρο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Από δικαιολογίες χορτάσαμε. Κουράστηκε ο κόσμος και κανείς δεν αντέχει να χαϊδεύει τα αυτιά κανενός όπως κι αν λέγεται. Για να είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού και να φοράς την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος πρέπει να έχεις άντερα και προσωπικότητα. Να το λέει η καρδιά σου. Να καταθέτεις τη ψυχή σου και να έχεις επίγνωση σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι. Κι όχι να γκρινιάζεις μονίμως και να δείχνεις με το δάχτυλο τους άλλους για να αποποιηθείς τις ευθύνες, ούτε έχεις κάνει σημαία την απειθαρχία και να κρύβεσαι πίσω από τα «εγκλήματα» της διοίκησης, γνωρίζοντας ότι αυτή θα είναι δικαίως στο απόσπασμα. Ουδείς παίκτης του Παναθηναϊκού έχει το δικαίωμα να εξαιρεί τον εαυτό του από τη φετινή αποτυχία ούτε να κρύβεται πίσω από κανέναν.

Στη θεωρία για τους παίκτες, ο άσωτος Μπόλονι υπήρξε η βασική πηγή του κακού και από τη στιγμή που απολύθηκε υποτίθεται ότι θα έτρωγαν σίδερα. Στην πράξη, αντί για σίδερα έφαγαν δύο γκολ σε δώδεκα λεπτά κι έχασαν ένα πέναλτι, ενώ το πρώτο φάουλ αντίδρασης έγινε στο 31’.

Η ομάδα τερμάτισε τελευταία στα πλέι οφ, μη έχοντας κατακτήσει τη νίκη μετά από οκτώ συνεχόμενα ματς γεγονός που έχει να συμβεί εδώ και σαράντα χρόνια. Νίκησαν τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έκαναν λες και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, λες και ανήκουν σε καμία ομάδα μικρότερου βεληνεκούς. Ζήταγαν «μπόνους», γλέντησαν στα αποδυτήρια και κατέβασαν ρολά. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά απ’ τη συγκεκριμένη νίκη επανήλθε η κατρακύλα.

Οι αποφάσεις για τη νέα σεζόν όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τόσο το κομμάτι της νοοτροπίας, όσο και αυτό του ψυχικού σθένους. Πόσω μάλλον όταν από ποιοτικής πλευράς η πλειονότητα των παικτών σε κανονικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ούτε έξω απ’ τη Λεωφόρο.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.