ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Στη λίστα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Στα ονόματα που εξετάζονται για τον πάγκο του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, βρίσκεται και αυτό το Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Στη λίστα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα σεζόν, βρίσκονται στο «τριφύλλι» και μέσα στο ονόματα που εξετάζει το επιτελείο του Παναθηναϊκού, βρίσκεται ο Σέρβος, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Γιοβάνοβιτς βρίσκεται αρκετά ψηλά στην «πράσινη» λίστα, καθώς θεωρούν πως έχει την απαραίτητη πείρα, λόγω των πολλών ποδοσφαιρικών παραστάσεων που έχει αποκτήσει συνολικά στην καριέρα του. Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς μην ξεχνάμε πως έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εξελίξεις γύρω από το θέμα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με τους «πράσινους» να θέλουν να κλείσουν άμεσα το θέμα του προπονητή, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται και ο υπόλοιπος σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.706 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το προφίλ του Γιοβάνοβιτς

Όπως προαναφέραμε έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα του Ηρακλή για μία δεκαετία (1989-1999) καταγράφοντας 271 συμμετοχές με 52 γκολ στο ενεργητικό του, προερχόμενος από τη Σερβία και την Ραντ Βελιγραδίου.

Στην προπονητική του καριέρα, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη Νίκη Βόλου για να ακολουθήσει ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή. Το limit up στην καριέρα του στους πάγκους ωστόσο, το πραγματοποίησε στην Κύπρο, όπου και διετέλεσε προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Με την κυπριακή ομάδα κατέκτησε συνολικά εννέα τίτλους σε δύο διαφορετικές περιόδους, τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ, ενώ το 2009 οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Έχει βγει προπονητής της χρονιάς στην Κύπρο έξι φορές (2003-4, 2008-9, 2009-10, 2010-11, 2011-12 και 2012-13), ενώ μετά τον ΑΠΟΕΛ, μετακόμισε στην Αλ Νασρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2,5 χρόνια.

Με την Αλ Νασρ κατέκτησε το Κύπελλο Αραβικού Κόλπου τον Μάιο του 2014 και ακόμα δύο τίτλους (Λιγκ Καπ και Πρέζιντεντ Καπ), αποχώρησε το 2016 και επέστρψε τον Γενάρη του 2018.  Από την Αλ Νασρ απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και ένα χρόνο αργότερα προσλήφθηκε ως προπονητής στην Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.