ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

“Φάντασμα” ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου και ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με την ΑΕΚ, η Ένωση έβγαλε αντίδραση και πάθος και το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 92-80 στον 2ο ημιτελικό της basket league. Στο 1-1, πλέον, η σειρά. Στις τρεις νίκες κρίνεται η πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με την ΑΕΚ, η Ένωση έβγαλε αντίδραση και πάθος και το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 92-80 στον 2ο ημιτελικό της basket league. Στο 1-1, πλέον, η σειρά. Στις τρεις νίκες κρίνεται η πρόκριση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο παίχτηκε ένα… ανοιχτό μπάσκετ με τις επιθέσεις να κυριαρχούν και τις άμυνες να μην είναι δυνατές. Στα 5 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου το σκορ ήταν 12-10 υπέρ της ΑΕΚ, ενώ λίγο αργότερα ο Γουάιτ με βολές ισοφάρισε. Με τρίποντο του Χρυσικόπουλου η Ένωση πήρε προβάδισμα τριών πόντων, ενώ ο Κατσίβελης έκανε το 17-12 και ο Ζήσης έδωσε αέρα 7 πόντων στην Ένωση, βάζοντας δύσκολα από νωρίς στο τριφύλλι. Ο Παπαγιάννης με χουκ σκόραρε έπειτα από… ώρα για τον Παναθηναϊκό, για το 19-14. Με βολές του Μπρέι και με καλάθι του Παπαπέτρου οι πράσινοι μείωσαν στον πόντο, ενώ ο Μήτογλου με τρίποντο έκανε το 19-21 και ο Παπαπέτρου με τον ίδιο τρόπο για το 19-24 (σερί 0-12). Ο Μέικον με καλάθι και φάουλ σκόραρε για την ΑΕΚ για το 22-24. Ο Παπαπέτρου με ωραία ενέργεια σκόραρε και πάλι και το αποτέλεσμα της περιόδου ήταν 22-26.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.702 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει καλύτερη επίδοση και στα 6.31 πριν από το τέλος το σκορ ήταν 26-33. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να μπει στο παιχνίδι και στα 5.12 πριν από το τέλος το σκορ είχε γίνει 30-36. Με κλέψιμο και κάρφωμα από τον Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός έκανε το 30-41 στα 4 λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Χεζόνια να κλέψει και με λέι απ στον αιφνιδιασμό να δώσει προβάδισμα 13 πόντων στην ομάδα του. Με καλάθι του Παπαπέτρου η διαφορά πήγε στο +15 για να απαντήσει ο Ζήσης και στη συνέχεια με τον Ματσιούλις να μειώσει η γηπεδούχος ομάδα στους 11 (34-45). Ο Μορέιρα με καλάθι και φάουλ έκανε το 37-45. Με ωραία προσπάθεια ο Μέικον μείωσε περισσότερο σε 39-45 και στα 3,5 δευτερόλεπτα ο Μποχωρίδης έκανε βήματα. Στην επαναφορά ο Γουάιτ έκλεψε και κάρφωσε για το 39-47 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

H AEK μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και γρήγορα μείωσε στους 3 πόντους (44-47), αλλά ο Σαντ Ρος με καλάθι έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό. Η Ένωση ήθελε να είναι ανταγωνιστική και να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Στα 4 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου το σκορ ήταν 54-58 με τον Παναθηναϊκό να έχει ως… μπροστάρη τους Παπαπέτρου και Σαντ Ρος. Η Ένωση μείωσε στο καλάθι και στη συνέχεια ο Σαντ Ρος πάτησε γραμμή, σε ένα διάστημα που οι πράσινοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Ο Κατσίβελης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ (59-58) και άλλο ένα από τον Γκίκα έδωσε προβάδισμα στον δικέφαλο τεσσάρων πόντων, γεγονός που ανάγκασε τον Κάτας να καλέσει τάιμ άουτ. Η τρίτη περίοδος ήταν κακή για το τριφύλλι. Ο Μποχωρίδης με τρίποντο από τη γωνία μείωσε στον ένα πόντο και οι πράσινοι έψαχναν αντίδραση. Ο Μήτογλου έδωσε ξανά προβάδισμα με 62-63. Ο Μέικον με δυο βολές έκανε το 64-63 στα 9 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου. Ο Μποχωρίδης πήρε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις, στα 2,2 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε στις δυο για το 64-65.

Στην τέταρτη περίοδο ο Μέικον με τρίποντο έκανε το 67-65 και ο Μπεντιλ ισοφάρισε αμέσως. Ο Αμερικανός με 1/2 βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Γκίκας σκόραρε και έκανε το 69-68 με την ΑΕΚ να αποδεικνύεται… σκληρό καρύδι. Ο ίδιος με ωραίο καλάθι έκανε το 71-68, ενώ ο Μέικον με τρίποντο διαμόρφωσε το 74-68, για να μειώσει ο Μπρέι στους 4. Ξανά ο ίδιος με τρίποντο έκανε το 74-73. Το παιχνίδι είχε γίνει μεγάλο ντέρμπι.

Ο Λοτζέσκι έκανε το 79-73 στα 5 λεπτά για το φινάλε. Οι πράσινοι δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ. Με κάρφωμα από τον Παπαγιάννη το τριφύλλι μείωσε ξανά. Ο Μέικον με καλάθι έκανε το 81-75 και το μομέντουμ ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Ο Ζήσης με τρίποντο έκανε το 84-75 και η ΑΕΚ ήταν αγκαλιά με τη νίκη.

Δυο λεπτά πριν από το φινάλε η διαφορά ήταν στους 10 για την Ένωση. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο μείωσε στους 7, αλλά ο Λοτζέσκι έβαλε τρίποντο – μαχαιριά για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι πλήρωσαν το κακό δεύτερο ημίχρονο και γνώρισαν εν τέλει την ήττα από την ΑΕΚ με σκορ 92-80.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.