ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 94-83

Επιστροφή στην κανονικοτητα με… τριάδα- φωτιά! (Vids)

Ο Super Μάριο Χεζόνια, ο ακόμη πιο... σούπερ Μήτογλου και ο X-factor Μπέντιλ πήραν τον Παναθηναϊκό από το χέρι (94-83) στον τρίτο ημιτελικό της σειράς με την ΑΕΚ.

Επιστροφή στην κανονικοτητα με... τριάδα- φωτιά! (Vids)

Ο Super Μάριο Χεζόνια, ο ακόμη πιο… σούπερ Μήτογλου και ο X-factor Μπέντιλ πήραν τον Παναθηναϊκό από το χέρι (94-83) στον τρίτο ημιτελικό της σειράς με την ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Κάτας επέλεξε για ακόμη μια φορά να ξεκινήσει ματς ποντάροντας στην… υψομετρική διαφορά από το «3» έως το «5», με τους Μποχωρίδη και Σαντ Ρος στα γκαρντ. Στα πρώτα λεπτά του ματς εντοπίστηκε «κόλλημα» στην επίθεση (2-6, 4’) το οποίο… λύθηκε και με το παραπάνω από την είσοδο του Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης μπήκε… αρκετά ορεξάτος, σκόραρε 12 πόντους και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε επιμέρους σκορ 18-4 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (20-10, 10’).

Η ενεργοποίηση του Μέικον έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ΑΕΚ η οποία κατέβασε δύο φορές τη διαφορά στους έξι πόντους (25-19, 13’ και 35-29, 17’) με τον Ματσιούλις να ακολουθεί. Το τάιμ άουτ του Κάτας και η επαναφορά του ψηλού σχήματος με τον Μπρέι χειριστή και… τέσσερα φόργουορντ (Χεζόνια – Παπαπέτρου – Μπέντιλ – Μήτογλου) δρομολόγησαν το νέο «πράσινο» ξέσπασμα στον δρόμο για το ημίχρονο (50-37, 20’). Πρωταγωνιστές οι Παπαπέτρου και Μπέντιλ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.782 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι τριάντα πόντοι του Παναθηναϊκού στο β’ δεκάλεπτο είχαν την υπογραφή των Παπαγιάννη – Μπέντιλ – Παπαπέτρου, που έδωσαν τη σχετική ώθηση και φόρα η οποία δεν είχε συνέχεια στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι λύσεις της ΑΕΚ από την περιφέρεια (Λοτζέσκι – Μέικον) ψαλίδισαν εκ νέου τη διαφορά ασφαλείας που είχε χτιστεί (57-52, 26’), με τον –εξαιρετικό- Μήτογλου και τον X-factor Μπέντιλ να δίνουν τις απαραίτητες βοήθειες ώστε να ξεκολλήσουν οι «πράσινοι» και να μην πλησιάσει –κι άλλο- η ΑΕΚ (69-60, 30’).

Το «τρίποντο» ξέσπασμα των Χεζόνια (2), Μήτογλου (1) και Μπέντιλ (ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα του Κάτας στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο το +16 που διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίλεπτο… εξανεμίστηκε από τη χαλαρή περιφερειακή άμυνα των «πρασίνων» και από τα έμπειρα χέρια των Λοτζέσκι – Ματσιούλις (86-81, 37’). Ο Μέικον έφερε τη διαφορά στους τρεις, προτού μιλήσει ο MVP Μήτογλου, «καθαρίζοντας» το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 50-37, 69-60, 94-83.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μπρέι, Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 1, Παπαπέτρου 12 (2), Χεζόνια 20 (4), Ουάιτ 5, Μήτογλου 23 (4), Μπέντιλ 17 (3), Σαντ-Ρος 4. ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μορέιρα 21, Μέικον 13 (1), Ματσιούλις 14 (3), Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης 3 (1), Χρυσικόπουλος 3, Ζήσης 3 (1), Γόντικας 6, Γκίκας 2, Λοτζέσκι 16 (5), Κίνγκσλεϊ 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.