ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σοβαρεύτηκε όταν έπρεπε, «καθάρισε» την ΑΕΚ και πέρασε στους τελικούς! (vids)

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε ξανά για τρια δεκάλεπτα από τη μαχητική ΑΕΚ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο... πάτησε γκάζι, πήρε τη νίκη με 78-71 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών, πήρε το εισιτήρια για τους τελικούς της basket league.

Σοβαρεύτηκε όταν έπρεπε, «καθάρισε» την ΑΕΚ και πέρασε στους τελικούς! (vids)

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε ξανά για τρια δεκάλεπτα από τη μαχητική ΑΕΚ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο… πάτησε γκάζι, πήρε τη νίκη με 78-71 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών, πήρε το εισιτήρια για τους τελικούς της basket league.

Κορυφαίος ήταν ο Παπαπέτρου με 22 πόντους και σημαντικά καλάθια στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Χεζόνια είχε 13 ενώ ακολούθησαν οι Παπαγιάννης και Μήτογλου με 12 και 11, αντιστοίχως.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν… καρμπόν με τα υπόλοιπα. Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική και δεν τον άφηνε να χτίσει διαφορά.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.626 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πράσινοι έπαιζαν πολύ στη ρακέτα με τον Παπαγιάννη να είναι σε καλή κατάσταση και η Ένωση προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα μακρινά σουτ με τον Μέικον να παίρνει προσπάθειες έξω από τα 6.75 και να γίνεται γρήγορα διψήφιος, όπως και ο Παπαγιάννης για το τριφύλλι.

Στα 5 λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, το σκορ ήταν 27-31. Το ματς ήταν ντέρμπι με την ΑΕΚ να ακολουθεί στον πόντο τον Παναθηναϊκό. Με τρίποντο του Λοτζέσκι στα 30’’ η Ένωση πέρασε μπροστά με 40-38 για να ακολουθήσει το λάθος του Παπαπέτρου. Ο Μέικον αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός παρέμενε ίδιος. Στα 3.40 πριν από τη λήξη το σκορ ήταν 47-47 με τους παίκτες του Οντετ Κάτας να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό. Οι πράσινοι έπαιξαν κακό μπάσκετ στο 3ο δεκάλεπτο. Η περίοδος έληξε με το σκορ να είναι 55-49 υπέρ της ΑΕΚ.

Το τριφύλλι έπρεπε να αλλάξει πολλά. Η ΑΕΚ έκανε το +9, αλλά γρήγορα οι «πράσινοι» έριξαν τη διαφορά (58-54). Ο Λοτζέσκι με τρίποντο έκανε το 63-54 με τον Παναθηναϊκό να παίζει σαν… χαμένος. Το τριφύλλι μείωσε ξανά και με σερί ισοφάρισε σε 63-63. Όλα αυτά 5 λεπτά πριν από τη λήξη. Με τρίποντο του Χεζόνια, ο Παναθηναϊκός έκανε το 64-69. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Οντετ Κάτας πάτησε γκάζι. Ηταν σοβαρή και έχοντας το μομέντουμ έφτασε στη νίκη με 78-71.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.