ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Marks & Spencer: Ξεπούλημα! «Σκοτώνει» τα πάντα σε τιμές κόστους!

Marks & Spencer: Μετά τη «βόμβα» της Πέμπτης, ότι βάζει «λουκέτο» σε 30 καταστήματα, η Marks & Spencer ανακοίνωσε στην Ελλάδα ξεπούλημα των προϊόντων σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους. Τι έχει συμβεί στην εταιρεία;

Marks & Spencer: Ξεπούλημα! «Σκοτώνει» τα πάντα σε τιμές κόστους!

Marks & Spencer: Μετά τη «βόμβα» της Πέμπτης, ότι βάζει «λουκέτο» σε 30 καταστήματα, η Marks & Spencer ανακοίνωσε στην Ελλάδα ξεπούλημα των προϊόντων σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους. Τι έχει συμβεί στην εταιρεία;

Σε ξεστοκάρισμα και πώληση κάτω του κόστους των αποθεμάτων που έμειναν αδιάθετα λόγω των lockdowns προχωρά η Marks & Spencer Μαρινόπουλος Ελλάδος.

Η εταιρεία, τα ταμειακά διαθέσιμα της οποίας στις 31/3/2020 ανήλθαν στα 6,613 εκατ. ευρώ από 2,719 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε πρόβλεψη απομείωσης τους ύψους 1,320 ευρώ.

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.953 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα συγκεκριμένα αποθέματα έχουν επανέλθει προς πώληση αυτή την περίοδο με την εταιρεία να σημειώνει στις οικονομικές της καταστάσεις πως εμπόρευμα της θα πωληθεί κάτω του κόστους κατά τη διάρκεια των φετινών θερινών εκπτώσεων.

Η Marks & Spencer Μαρινόπουλος Ελλάδος, που ελέγχεται από τον όμιλο Marks & Spencer PLC ο οποίος κατέχει το 80% των μετοχών της μέσω της Marks and Spencer B.V. και το υπόλοιπο 20% κατέχει η Marinopoulos Holding Sarl, εμφάνισε στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2020 -δηλαδή στην έναρξη της πανδημίας- τζίρο 54,8 εκατ. ευρώ έναντι 55,8 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε από την πανδημία και το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων της πλην ενός καταστήματος τροφίμων κατά το δεύτερο μισό του Μαρτίου του 2020. Εξαιρουμένου του μηνός Μαρτίου o τζίρος της ανήλθε στα 53,9 εκ. ευρώ έναντι 52,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,1%.

Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 28,5 εκατ. ευρώ από 30,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 6,10%, που οφείλεται στην πτώση του κύκλου εργασιών και στην αυξημένη πρόβλεψη απομείωσης αποθεμάτων.

Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 6,8 εκατ. ευρώ έναντι 8,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) στα 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 10,5 εκατ. ευρώ.

Marks & Spencer: «Λουκέτο» σε 30 καταστήματα Η πανδημία αποδεικνύεται καταστροφική για την κορυφαία αλυσίδα ένδυσης και υπόδυσης. Τεράστια η οικονομική ζημιά και αναπόφευκτες πλέον οι περικοπές για τα Marks & Spencer.

Βαρύ το πλήγμα από τα αλλεπάλληλα lockdown – Κάποια από τα καταστήματα της αλυσίδας λιανικής θα μετατραπούν σε σημεία πώλησης τροφίμων αποκλειστικά

Τα σχέδιά της να μειώσει τον αριθμό των φυσικών καταστημάτων της ανακοίνωσε η Marks & Spencer μετά τη ζημία ύψους 201 εκατ. στερλινών εξαιτίας των lockdowns και των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει 250 καταστήματα που έχουν όλη τη γκάμα των προϊόντων της (είδη τουρισμού και είδη σπιτιού, καθώς και τρόφιμα) και αναμένεται να μειώσει αυτόν τον αριθμό στα 180. Κάποια από τα καταστήματα θα μετατραπούν σε σημεία πώλησης αποκλειστικά για τρόφιμα ενώ άλλα θα μεταφερθούν σε νέες τοποθεσίες.

Οι ετήσιες ζημίες για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου σημειώνονται μετά από τα κέρδη 67 εκατ. στερλινών έναν χρόνο πριν.

Σύμφωνα με την Telegraph, η M&S ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τουλάχιστον 30 καταστήματα.

Ηδη έχει βάλει λουκέτο ή έχει μεταφέρει 59 καταστήματα πώλησης όλης της γκάμας προϊόντων, 16 καταστήματα πώληση τροφίμων και οκτώ outlets, αλλά ότι η επίδραση της πανδημίας σημαίνει ότι «μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα».

Η M&S σχεδιάζει το άνοιγμα 17 νέων ή την επέκταση καταστημάτων πλήρους γκάμας την επομένη διετία, μεταξύ αυτών κι ενός αριθμού πρώην καταστημάτων της Debenhams.

Ως συνέπεια της πανδημίας, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 31,5%, οι πωλήσεις ρούχων και ειδών σπιτιού κατά 31%, ενώ οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 54%.

Τα έσοδα από τον τομέα τροφίμων αυξηθηκαν κατά 1,3%, χωρίς να συμπεριληφθεί και η συνεισφορά της συνεργασίας με την εταιρεία online delivery, Ocado, που τώρα πουλά προϊόντα της M&S.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.