ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η ολλανδική πρεσβεία γιορτάζει το Ουέμπλεϊ με Παναθηναϊκό και… Δένδια (vid)

Εκδήλωση για να τιμήσει τη σημερινή επέτειο του Ουέμπλεϊ και τη συμπλήρωση μισού αιώνα από το τελικό ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκό για το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, έχει προγραμματίσει η πρεσβεία της Ολλανδίας, με καλεσμένο το Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Η ολλανδική πρεσβεία γιορτάζει το Ουέμπλεϊ με Παναθηναϊκό και... Δένδια (vid)

Σαν συμπληρώνονται 50 χρόνια από το έπος του Παναθηναϊκού στο Ουέμπλεϊ και τη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 κόντρα στο Άγιαξ.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ετοιμάσει διάφορες εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη σημερινή επέτειο, όπως η προβολή του ντοκιμαντέρ από την Κρατική τηλεόραση και την ΕΡΤ-3, ωστόσο για τη συγκεκριμένη επέτειο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση και η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Φιλία και αθλητική ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας – 50 χρόνια από τον τελικό του Wembley ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκό», στην οποία μάλιστα θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και οπαδός του Παναθηναϊκού.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα παραστεί αύριο, Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 18:00, στην διαδικτυακή εκδήλωση «Φιλία και αθλητική ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας – 50 χρόνια από τον τελικό του Wembley ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκό», που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από τον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 ανάμεσα στον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και η οικοδεσπότης Πρέσβης της Ολλανδίας, Stella Ronner-Grubacic, θα βρεθούν οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας και η σημασία του αθλητισμού και της αθλητικής διπλωματίας ως γέφυρας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που συμμετείχαν στον τελικό του 1971 αλλά και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας στο ποδόσφαιρο, θα μεταδοθεί στο κανάλι YouTube του Υπουργείου Εξωτερικών στον κάτωθι σύνδεσμο».

https://www.youtube.com/watch?v=017vRBH0YfI

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.