ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ. Δυστυχώς η πανδημία δεν επέτρεψε επίσημες εγχώριες αγωνιστικές δραστηριότητες. Παρόλα αυτά ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ιακωβίδης ήταν 2ος στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρώμης με Παναθηναϊκά ρεκόρ στο ζετέ και στο σύνολο στα 89 κιλά. Επιπλέον κατέκτησε και την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Επίσης η Έλενα Τζατζολάρη ήταν 10η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων με Παναθηναϊκά ρεκόρ στο αρασέ, στο ζετέ και στο σύνολο στα 55 κιλά.
Στους έφηβους ο Γαβριήλ Χουτσισβίλι είναι πρώτος στην Ελλάδα στην κατηγορία των 102 κιλών στη γενική βαθμολογία και η Γαλ. Φωτιάδη δεύτερη στις Κορασίδες στα 59 κιλά.
Άλλωστε και ο Κώστας Βέτας ήταν δεύτερος στην βαθμολογία στους Παίδες στα 67 κιλά και ο Νίκος Σαλπιγγίδης ήταν τρίτος στους Παίδες στα 61 κιλά.
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Ο τίτλος του πρωταθλητή στο βόλεϊ μπορεί να κρίθηκε το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, ωστόσο ήταν δημιούργημα της διοίκησης Γιαννακόπουλου. Η νέα διοίκηση έδωσε την απαραίτητη ασφάλεια ώστε να σηκώσει το «τριφύλλι» το πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα και ο σχεδιασμός ήταν ουσιαστικά της περασμένης διοίκησης.
Ο «κορμός» της ομάδας διατηρήθηκε και φέτος και το ρόστερ ήταν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αν και δεν κατάφερε να φέρει τίτλο όπως προσδοκούσε η διοίκηση και ο κόσμος . Εντούτοις ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα, κέρδισε τον «αιώνιο» αντίπαλο ενώ ο Σύλλογος τίμησε δεόντως τον Σωτήρη Πανταλέων στο τελευταίο του ματς και του δόθηκε και επίσημο πόστο στην ομάδα.
Παράλληλα οι Έφηβοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ οι αγώνες των ακαδημιών βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η αγωνιστική σεζόν δεν ολοκληρώθηκε στο πρωτάθλημα παρότι η ομάδας είχε αξιώσεις για διάκριση στο πρωτάθλημα, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
Στις ακαδημίες ξεκίνησαν οι αγώνες ήρθαν κάποιες σημαντικές νίκες και οι αγώνες τους είναι σε εξέλιξη.
E-SPORTS
Το τμήμα του esports αναπτύσσεται συνεχώς καθώς όλο και περισσότερα σωματεία επιλέγουν να ενεργοποιηθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το τμήμα κράτησε τη σημαία ψηλά και έφερε τον τίτλο του πρωταθλήματος Ελλάδας στο eFootball PES για το 2021.
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Δεν έγιναν εγχώριες διοργανώσεις λόγω πανδημίας ωστόσο παρόλα αυτά ο Νίκος Μόλβαλης είχε πλούσια αγωνιστική δράση.
Έφτασε κοντά στο Τόκιο αλλά η έλλειψη προπονήσεων κατά την πανδημία ήταν καθοριστική και πήρε την τιμητική 7η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 10μ. συγχρονισμένες πλατφόρμας μαζί με τον Τσιρίκο με βαθμολογία 357,3 που ήταν και Συλλογικό ρεκόρ για αθλητή του ΠΑΟ.
Παράλληλα ήταν 16ος στο Πανευρωπαϊκό στα 10μ. σταθερού βατήρα με Παναθηναϊκό ρεκόρ και 355.30 βαθμούς.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Δύσκολη χρονιά και φέτος λόγω Covid για την κολύμβηση καθώς έγινε το πρωτάθλημα γύρω στον Αύγουστο και κάποιες διεθνείς διοργανώσεις και ξεκινάει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για το 2021.
Στις γυναίκες και πάλι η Νόρα Δράκου είχε αρκετές σημαντικές στιγμές. Ξεχώρισε το πανελλήνιο ρεκόρ που έσπασε στα 200μ. ύπτιο 25άρας πισίνας στη Βουδαπέστη με 2:09.94 ενώ παράλληλα συμμετείχε και στην 4Χ100 Εθνική ομάδα mixed που έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ με 3:45.38 και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.
Στους άνδρες ξεχώρισε ο Χρήστος Κατράντζης που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ έσπασε δύο Παναθηναϊκά ρεκόρ στο «Ακρόπολις» στα 50μ. πεταλούδα με 24.02 και στα 100μ. ελεύθερο με 50.54
Ακόμα το τμήμα Masters του Παναθηναϊκού Α.Ο. κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε άνδρες-γυναίκες-γενική βαθμολογία στην κολύμβηση και το ίδιο πραγματοποίησε και στην ανοιχτή θάλασσα.
Στις ακαδημίες ξεχώρισε η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων μικτή ομαδική 4Χ100μ. Παράλληλα την πρώτη θέση πήρε ο Σπύρος Γκικόπουλος στα 50μ. πρόσθιο και στα 100μ. πρόσθιο ενώ ο Κώστας Αποστολάκος ήταν τρίτος στα 100μ. ελεύθερο και 2ος στα 50μ. πεταλούδα .Ακόμα ο Θοδωρής Κατσουλάκος ήταν 3ος στα 200μ. ύπτιο. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων η Ζαϊμη ήταν πρώτη στα 100μ. ελεύθερο και η Έξαρχου ήταν Τρίτη.
ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ
Δεν υπήρξε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα ως τώρα λόγω covid.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Επιστροφή στα πρωταθλήματα για τις μαχητικές ψυχές που πήραν ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα όλων των εποχών. Εκθρόνισαν την ομάδα που τα έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια και έφεραν το 5ο πρωτάθλημα στη Λεωφόρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινες» της Ελένης Καπογιάννη επιβλήθηκαν τρεις φορές του αντιπάλου τους και πήραν πανάξια την κούπα.
Στις ακαδημίες οι Κορασίδες πήραν το πρωτάθλημα Αθηνών και παράλληλα κατάκτησαν την 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινάνε οι μάχες των ακαδημιών στην ΕΣΚΑ.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Δύσκολη χρονιά και για την ξιφασκία όπου ξεχώρισαν τα ασημένια μετάλλια που κατέκτησαν οι Δέσποινα Γεωργιάδου και Σάββας Καββαδίας, στα πανελλήνια πρωταθλήματα σπάθης και ξίφους μονομαχίας αντιστοίχως.
Σε ότι αφορά τη Γεωργιάδου ήταν άτυχη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης καθώς πέρασε στις 32 της διοργάνωσης ωστόσο βρέθηκε θετική στον Covid και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
ΠΑΛΗ
Ίσως η πιο «νεκρή» χρονιά για το τμήμα καθώς δεν έγιναν διοργανώσεις και δεν υπήρξε κάπου κάποια συμμετοχή.
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Αν και τα δύο τμήματα είχαν εξαιρετικά ρόστερ σε άνδρες και γυναίκες με σημαντικές προσθήκες όπως αυτές των Τόκιτς, Ράνεφουρ, Τόλιου, Τέρπου κλπ εντούτοις δεν ολοκληρώθηκε η εγχώρια αγωνιστική δραστηριότητα.
Σε διεθνές επίπεδο η Τόλιου συμμετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά με αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Επιπλέον στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων η Ελισάβετ Τέρπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Ιωάννα Γερασιμάτου πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Οι Τόκις ,Κωνσταντινόπουλος, Τέρπου και Τόλιου θα συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Έγιναν κάποιοι αγώνες το περασμένο καλοκαίρι και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες για το τμήμα. Ξεχώρισαν κάποιες πρωτές σε επίπεδο Μάστερς σε αγώνες στην επαρχία ενώ υπήρξε «πράσινη» συμμετοχή και στον αγώνα MTB.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας όμνιουμ η Βασιλική Βούτζαλη πήρε την 6η θέση ενώ και ο Νικηφόρος Κουρής ήταν 11ος στο πρωτάθλημα πίστας στο Κειρίν.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ
Φέτος πάρθηκε μια ιστορική απόφαση για το συγκεκριμένο τμήμα καθώς αποφασίστηκε να ξεκινήσει εκ νέου από τη χαμηλότερη κατηγορία και να προέρχεται αποκλειστικά από τα σπλάχνα του Συλλόγου, έτσι όπως ορίζει η ιστορία.
Αν και το τμήμα ήταν νόμιμο και κρυστάλλινο την τελευταία 4ετία εντούτοις τα ιδεώδη του Καλαφάτη, του Νικολαϊδη και των αδερφών Γιαννακόπουλων επιτάσσουν την επανέναρξη του και τη μη καταμέτρηση του ενός τίτλου Παίδων που είχε πάρει το τμήμα.
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Ήταν μια περίεργη χρονιά για το πόλο με την απόφαση που αναγκαστήκαμε και πήραμε το περασμένο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά η ομάδα ξεκίνησε την αγωνιστική δράση τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της προκριματικής φάσης και συνεχίζει τους αγώνες της στο δρόμο επιστροφής στην Α1.
Στις ακαδημίες το περασμένο καλοκαίρι οι Παίδες αλλά και οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού κατέκτησαν τις τέταρτες θέσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Στα φετινά πρωταθλήματα Παίδες και Έφηβοι έχουν πάρει την πρόκριση στην τελική φάση.
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Δύσκολη σεζόν και για την πυγμαχία με την πανδημία. Μοναδική εξαίρεση οι διεθνείς αγώνες που έδωσαν οι Θοδωρής Ριτζάκης και Τάσος Μπερδέσης σε Βουλγαρία και Ρωσία. Δυστυχώς πριν λίγο καιρό ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε νεαρή ηλικία
ΡΑΓΚΜΠΙ
Δεν υπήρξε αθλητική δραστηριότητα στο ράγκμπι και κατά συνέπεια οι υπεύθυνοι του τμήματος προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανό το τμήμα με διάφορες άλλες κοινωνικές δράσεις, αλληλέγγυες προς το σύνολο.
ΣΚΑΚΙ
Το τμήμα σκάκι του Παναθηναϊκού επαναδραστηριοποιήθηκε μετά από χρόνια και είχε καλή παρουσία για αρχή. Το τμήμα συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Διαδικυτακό πρωτάθλημα και μπήκε μέσα στην πρώτη 16άδα και πρόκειται για επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει από την 5η κατηγορία.
ΣΤΙΒΟΣ
Το τμήμα ενισχύθηκε με 4 μεταγραφές από την καμπάνια Σύλλογος πιο Μεγάλος (Καλάκο, Καρακατσάνη, Μίνο και Γιαννοπούλου).
Δυστυχώς λόγω covid οι αγώνες ήταν ελάχιστοι αλλά υπήρχαν κάποιες δυνατές Παναθηναϊκές στιγμές.
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην Πάτρα η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 800μ ,ο Χρήστος Παπούλιας πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ. , η Αναστασία Καρακατσάνη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000μ., ο Γιώργος Μίνος πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ και ο Αθανάσιος Καλάκος πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ.
Μια ακόμα χαρακτηριστική στιγμή ήταν το ρεκόρ Συλλόγου 33 χρόνων που έσπασε ο Κώστας Γκελαούζος στον Μαραθώνιο της Βαλένθια με 2.14.44
Παράλληλα ο Γκελαούζος έσπασε το Παναθηναϊκό ρεκόρ φέτος και στον Ημιμαραθώνιο στον αγώνα της Δρέσδης με 1:05.:09 το οποίο κατείχε ο ίδιος από το 2019.
Στον κλειστό στίβο στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου έκλεψε την παράσταση στα 800μ. κλειστού στίβου καθώς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στον κλειστό στίβο.
Η ίδια έκανε μια σπουδαία κούρσα στο διεθνές μίτινγκ της Βιέννης με 2:04.84 και έσπασε το Παναθηναϊκό ρεκόρ έπειτα από 16 χρόνια και της έδωσε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό. Επιπλέον ο Χρήστος Παπούλιας είχε καλές επιδόσεις και πλασαρίσματα σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, το τμήμα διοργάνωσε με επιτυχία το φεστιβάλ δρόμων στο Γαλάτσι με 222 συμμετοχές. Σε επίπεδο ακαδημιών ο Άγγελος Μπουρδέκας πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 1200μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16.
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Έναν ακόμα τίτλο χάρισε το τμήμα σκοποβολής στον Σύλλογο καθώς ο κόουτς Θοδωρής Κοταράς οδήγησε τους Κατσίρη Δημήτρη-Καμπούρη Γιάννη-Γιαννίση Νίκο στην κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Πιστόλι Κεντρικής Πυροδότησης, με αθροιστικό σκορ 1.605/1.800. Στην Ατομική Κατάταξη, ο Καμπούρης Γιάννης κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο με σκορ 556/600.
Παράλληλα στο Σκητ ο Σύλλογος επανήλθε σε υψηλό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι τα 2/3 της Εθνικής ομάδας που ήταν 7η στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν από τον Παναθηναϊκό, οι Μίτας και Γκογκολάκης.
Επιπλέον ο Μίτας ήταν 25ος στο Παγκόσμιο κύπελλο στο ατομικό με 120 σπάζοντας παράλληλα και το Παναθηναϊκό ρεκόρ.
Σε επίπεδο ακαδημιών οι νεάνιδες αλλά και οι έφηβοι του Παναθηναϊκού πήραν τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο αεροβόλο πιστόλι. ΟΙ έφηβοι δεν σταμάτησαν εκεί αφού πήραν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και στο ελεύθερο πιστόλι και στο πιστόλι ταχύτητας.
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Δύσκολη χρονιά και για την τοξοβολία και από πλευράς Παναθηναϊκού ξεχώρισε το περασμένο καλοκαίρι το Πανελλήνιο ρεκόρ του Ιωάννη Καισάριου στο Barebow με 579.
Από κει και πέρα Θέμελης, Βόκολου και Σκαρτσιάρη ξεχώρισαν στους λιγοστούς εγχώριους αγώνες που έγιναν φέρνοντας καλά πλασαρίσματα.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ο Κωνσταντίνος Οικονόμου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο τόξο
ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΜΕΑ
Δύσκολη σεζόν για τον αθλητισμό ΑμεΑ στην Ελλάδα καθώς ελάχιστη ήταν η αθλητική δραστηριότητα για τα τμήματα του Συλλόγου.
Παρόλα αυτά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ήρθε μια τεράστια επιτυχία για τον Σύλλογο καθώς οι αθλητές του τμήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο Πάνος Τριανταφύλλου και Βασίλης Ντούνης θα είναι οι πρώτοι «πράσινοι» αθλητές που θα παραβρεθούν σε Παραολυμπιακούς αγώνες, στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, μαζί με τον κόουτς Δημήτρη Κάζαγλη. Στην παγκόσμια λίστα ο Πάνος Τριανταφύλλου είναι στην 5η θέση στη σπάθη Β΄ και ο Βασίλης Ντούνης στην 8η θέση στη σπάθη Α΄.
Στην ποδηλασία ΑμεΑ οι Σωτήρης Βαβαρούτσος, Νίκος Ρούσος και Σόλων Παπαδόπουλος κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Festos Cup αλλά και στα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα που έγιναν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαβαρούτσος είναι δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας C5.
Ουσιαστικά η ποδηλασία του Παναθηναϊκού ΑμεΑ κατέχει την 4η θέση στη γενική βαθμολογία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα λειτουργίας.
Στο πινγκ πονγκ ο Σύλλογος πανηγύρισε το πρώτο του μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αφού οι Αθανασόπουλος-Γιαννακαράς πήραν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία S8-10 ομαδικό.
Στην κολύμβηση ο αθλητής Θοδωρής Μωραϊτης συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα έχοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο στα 50μ. ελεύθερο.
Στο μπάσκετ με αμαξίδιο η αγωνιστική δραστηριότητα διακόπηκε καθώς έγινε μόνο ένας αγώνας ενώ και στα υπόλοιπα αθλήματα ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα.