ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Ο Μακέντα και ο “δρόμος” του Παναθηναϊκού με τον Γιοβάνοβιτς

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εμπιστοσύνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Φεντερίκο Μακέντα και τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου η ομάδα να ανεβάσει όχι ένα, αλλά δυο και τρία επίπεδα την ποιότητα στο ρόστερ της.

Ο Μακέντα και ο

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξ’ αρχής έδειξε ότι υπολογίζει σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών ενόψει της νέας χρονιάς και όλοι οι υπόλοιποι είναι… υπό εξέταση. Θα ήθελε, δηλαδή, ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού, ιδανικά να μπορούσαν να πουληθούν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που δεν έχει… κυκλώσει σαν τους “απαραίτητους” για την επόμενη σεζόν ή να αποδεσμευτούν. Γι αυτό, άλλωστε, και οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν τις απαιτούμενες επαφές και συζητήσεις, ώστε να έρθουν προτάσεις ή να βρεθεί η φόρμουλα λύσης συνεργασίας μαζί τους.

*Οπως ξεκαθαρίζεται, ο Φεντερίκο Μακέντα είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί τον Ιταλό φορ ως ένα από τα βασικά του εργαλεία για τη νέα χρονιά. Κι αυτό διότι δε βλέπει μόνο ένα στοιχείο στον ποδοσφαιριστή, αλλά πολλά περισσότερα.

*Ο Μακέντα (ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί κάποιες κρούσεις σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά εξ’ αρχής τόνιζε ότι θέλει να συνεχίσει στην ομάδα) έχει σκοράρει συνολικά 36 γκολ με την πράσινη φανέλα. Τα 10 τα σημείωσε πέρυσι σε μια τραγική χρονιά στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι πολλά περισσότερα τα στοιχεία τα οποία έχουν κάνει τον Γιοβάνοβιτς να τον θέλει. Αποτελεί μια ισχυρή προσωπικότητα με εμπειρία και με επίδραση στα αποδυτήρια. Αυτά είναι πολύ σημαντικά για μια ομάδα που θέλει να αλλάξει ποδοσφαιρικό στάτους και να προσθέσει προσωπικότητες, εκτός των άλλων, στο ρόστερ. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος.

*Προφανώς και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει έναν ακόμη επιθετικό. Αλλά αν είναι να φύγει κάποιος, αυτός δε θα είναι ο Μακέντα. Προσοχή: Αν μέσα στο καλοκαίρι έρθει μια σούπερ πρόταση, τότε θα κάνουμε μια διαφορετική συζήτηση. Αυτό, όμως, είναι κάτι άλλο και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Τα δεδομένα τώρα είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς ορθώς υπολογίζει πολύ στον Ιταλό- για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω-. Ο τεχνικός των πράσινων θεωρεί ότι ο μπορεί να κάνει τον “Κίκο” ακόμη καλύτερο στο παραγωγικό κομμάτι, παίζοντας η ομάδα ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού απ’ ότι πέρυσι και να τον… υποστηρίξει με έναν φορ ποιότητας, που πρέπει να αποκτηθεί. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο κόουτς έχει ξεχωρίσει και τον Φώτη Ιωαννίδη που, πλέον, έχει έναν χρόνο εμπειρίας με τα πράσινα.

*Ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Απαιτούνται ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, που θα ανεβάσουν το επίπεδο και που θα διαθέτουν προσωπικότητα. Οταν θες να φτιάξεις κάτι καλύτερο απ’ αυτό που διαθέτεις, τότε δε διώχνεις το καλό σου υλικό για να το αντικαταστήσεις. Το κρατάς και φέρνεις ισάξιους ή και καλύτερους. Το αν σου έρθει στο μέλλον μια πρόταση για πώληση είναι κάτι που το βλέπεις, το αξιολογείς και αναλόγως πράττεις. Ωστόσο, στον βασικό σχεδιασμό κάνεις τα παραπάνω. Συνεπώς, οι μέχρι τώρα σκέψεις του Γιοβάνοβιτς προς αυτή την κατεύθυνση είναι.

Υ.Γ: Για το γηπεδικό και τον τρόπο με τον οποίο θα λάβει ο Παναθηναϊκός τις εμπορικές χρήσεις, είχαμε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό. Τότε που κάποιοι το παρερμήνευσαν και έκαναν λόγο για “εξτρά ενοίκιο – μίσθωμα” κλπ. Για τα υπόλοιπα, ας περιμένουμε αναλυτικά τις συμβάσεις στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE