ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66-82

«Πράσινος» κυρίαρχος πέρασε από το Λαύριο και σήκωσε το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την ανωτερότητά του και με σοβαρό πρόσωπο, έφτασε στη νίκη στην έδρα του Λαυρίου (82-66) και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, κάνοντας το νταμπλ στην Ελλάδα. 40ο πρωτάθλημα στην τεράστια «πράσινη» συλλογή για το «τριφύλλι», που είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Παπαπέτρου 24π. (7ριμπ., 5ασ.). Μήτογλου 23π. (11ριμπ.), Παπαγιάννης 14π. (6ριμπ., 4ασ.)

«Πράσινος» κυρίαρχος πέρασε από το Λαύριο και σήκωσε το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την ανωτερότητά του και με σοβαρό πρόσωπο έφτασε στη νίκη (82-66) και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, «γράφοντας» ακόμα νταμπλ εντός συνόρων.

40ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην τεράστια «πράσινη» συλλογή για το «τριφύλλι», που είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Παπαπέτρου 24π. (7ριμπ., 5ασ.). Μήτογλου 23π. (11ριμπ.), Παπαγιάννης 14π. (6ριμπ., 4ασ.)

Το ματς

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα δύο λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Μπρέι να σκοράρει με λέι απ (5-6). Το γκρουπ του Χρήστου Σερέλη έβρισκε απαντήσεις στις «πράσινες» επιθέσεις, δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του, με τους Γερομίχαλο και Ντέιβις να βάζουν μπροστά με +4 τους γηπεδούχους (10-6).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» ανέκαμψαν και με Μπρέι και Μήτογλου μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (10-9). Μάλιστα με τον Παπαπέτρου πήραν εκ νέου τα ηνία στο σκοράρισμα (11-10) πιέζοντας ασφυκτικά την ομάδα του Λαυρίου στην άμυνα, οδηγώντας τους γηπεδούχους σε ανεπιτυχής προσπάθειες. Σχετικά γρήγορα ο Παναθηναϊκός με τον Μήτογλου πήρε μίνι διαφορά ασφαλείας +5 (17-10), με το «τριφύλλι» να τρέχει 10-0 σερί.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας ορθολογικό μπάσκετ και εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του μέσα στη ρακέτα, έφερε γρήγορα το ματς στα μέτρα του και με τον αρχηγό του, φρόντισε να αυξήσει τη διαφορά +9 (21-12). Το τρίποντο του Παπαπέτρου, έφερε στο «τριφύλλι» για πρώτη φορά διψήφια διαφορά +11 (26-15), με τον Ισραηλινό τεχνικό να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του.

Δύο εύστοχα τρίποντα για το Λαύριο, έφεραν ξανά τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ για με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν άμεσα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με +6 (28-22).

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Παναθηναϊκός και στο 2ο δεκάλεπτο, με τους Μήτογλου και Παπαπέτρου να αυξάνουν γρήγορα τη διαφορά +13 (35-22). Το Λαύριο είχε αρκετά προβλήματα στην επίθεσή του, δεν τελειώνει τις φάσεις και ο Παναθηναϊκός με σωστές επιλογές στο δικό του επιθετικό κομμάτι, άρχισε να ξεμακραίνει (37-22).

Μετά από 5,5’ το Λαύριο βρήκε το δρόμο προς το καλάθι, έκανε μικρό σερί 5-0, μειώνοντας το σκορ στους εννέα πόντους (37-26). Το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με τη διαφορά στους δέκα πόντους (41-31).

Ιδιαίτερα «ζεστές», ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο 3ο δεκάλεπτο, με το Λαύριο να επιστρέφει στο ματς και να μειώνει 45-37, με δύο εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, είχε πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, οι οποίοι φρόντισαν να κρατήσουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (49-37).

Ο Παπαπέτρου συνέχισε να «ματώνει» το καλάθι των γηπεδούχων και να δίνει στην ομάδα του, τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ντιαλό και Ντέιβις μείωσαν για την ομάδα τους, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε σε καλή ημέρα αρκετούς παίκτες, με τη διαφορά να έχει παγιωθεί στους έντεκα πόντους (53-42). Το μόνο αρνητικό σημείο για τον Παναθηναϊκό, ήταν ο αριθμός των λαθών, ο οποίος στη μέση του 3ου δεκαλέπτου είχε φτάσει στα 13, κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Όντετ Κάτας.

Οι «πράσινοι συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό, είχαν το momentum της αναμέτρησης και με Μήτογλου, Μπέντιλ και Παπαπέτρου, δεν άφηναν το Λαύριο να τους προσεγγίσει. Οι τρεις βολές του αρχηγού των «πρασίνων» αύξησαν τη διαφορά στους 15 (60-45), με τους γηπεδούχους να αντιδρούν να μειώνουν στους δέκα (60-50) με το τρίποντο του Ντιαλό, αλλά ο Μήτογλου φρόντισε να κλείσει η ομάδα του το 3ο δεκάλεπτο, με διαφορά ασφαλείας 13 πόντων (65-52).

Το τέταρτο δεκάλεπτο με βάση όσα είχαμε δει από τον Παναθηναϊκό, ήταν καθαρα διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι «πράσινοι» δεν έδιναν δικαιώματα στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο ματς.

Με τη διαφορά στο σκορ να βρίσκεται στους 16 πόντους, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στον τέταρτο ματς της σειράς, με τον Παπαγιάννη να πιστοποιεί την εξαιρετική του απόδοση και να δημιουργεί σκορ για το 73-57. Με καλάθι του Χεζόνια οι «πράσινοι» έφτασαν τη διαφορά στους 17, ωστόσο ο Κροάτης φόργουορντ είχε πολλά νεύρα, με αποτέλεσμα να δεχθεί δεύτερη τεχνική ποινή και να αποβληθεί από το ματς.

Το τρίποντο του Παπαπέτρου δημιούργησε σκορ για το 78-61, με το Λαύριο να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να επανέλθει στο ματς και να μειώνει με τον Κάρτερ. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε εξαιρετικό mood, δεν άφηνε την αντίπαλο ομάδα ούτε καν να προσεγγίσει και με τον Παπαγιάννη έκανε το +18 (80-62). Τα τελευταία λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με το τελικό 82-66.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 31-41, 52-65, 66-82.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.