Ερασιτέχνης

Βρανόπουλος: «Θα διεκδικήσουμε τίτλους παντού του χρόνου – Βάσεις για αυτοχρηματοδοτούμενο Σύλλογο – Που βρισκόμαστε με Βοτανικό» (vid)

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Βρανόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για όλα τα θέματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Ο απολογισμός της σεζόν που πέρασε, η νέα χρονιά, οι μεγάλοι στόχοι με τις εγγραφές των μελών, η αύξηση του μπάτζετ, η καμπάνια για τα μέλη και οι απαντήσεις για τη διπλή ανάπλαση.

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Βρανόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για όλα τα θέματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Ο απολογισμός της σεζόν που πέρασε, η νέα χρονιά, οι μεγάλοι στόχοι με τις εγγραφές των μελών, η αύξηση του μπάτζετ, η καμπάνια για τα μέλη και οι απαντήσεις για τη διπλή ανάπλαση.

Ο Δημήτρης Βρανόπουλος μίλησε στους Διονύση Δεσύλλα και Πάνο Καραουλάνη, μεταξύ άλλων, για: 

Τον απολογισμό της χρονιάς: «Θεωρώ ότι δώσαμε μια κανονικότητα στον Παναθηναϊκό. Εκτός από την περίοδο που ήταν ο κ. Γιαννακόπουλος, που έδωσε τις βάσεις και συνεχίσαμε εμείς. Την τελευταία δεκαετία ο Ερασιτέχνης ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ηταν σημαντικό για εμάς να δείξουμε σαν νέα διοίκηση συνεχίζουμε τη συνέπεια της προηγούμενης του κ. Γιαννακόπουλο στις υποχρεώσεις μας. Αυτό είναι σημαντικό και θα μας βοηθήσει και στο αγωνιστικό. Να ξαναμπει το όνομα του Παναθηναϊκού στη σωστή θέση. Ο, τι έχει μείνει είναι ρυθμιζόμενα σε βάθος τριετίας».

Το μπάσκετ γυναικών: «Το μεγάλο μας επίτευγμα είναι το μπάσκετ γυναικών, ήταν μια τεράστια επιτυχία. Κατά κύριο λόγο της ομάδας και της Ελένης Καπογιάννη. Στον βαθμό που μας αναλογεί και στη διοίκηση. Ηταν κάτι ιδιαίτερο αυτό που έγινε και για μένα προσωπικά. Η επιστροφή στην Αλεξάνδρας ήταν κάτι το απίστευτο. Αντικειμενικά, όσο αισιόδοξος και να είναι κανείς εκεί έγινε μια υπέρβαση. Ο στόχος ήταν να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και αξιοπρεπή παρουσία. Το πρωτάθλημα ήταν ένα μεγάλο βήμα».

Το τμήμα ΑμεΑ: «Εντάξαμε τα ΑμεΑ στον κορμό του Παναθηναϊκού. Εκεί θα κάνω μια ειδική αναφορά στον Άγγελο τον Σκλαβουνάκη που έχει κάνει μόνος του εξαιρετική δουλειά, εκτός από το μπάσκετ αμαξιδίου. Έχουμε άλλα 13 τμήματα. Ο Άγγελος τα έτρεχε. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο Σύλλογος στηρίζει και οικονομικά όλη αυτή την προσπάθεια. Με τις λίγες γνώσεις μου στο αντικείμενο, ένα μεγάλο κομμάτι των στόχων του Παναθηναϊκού είναι κοινωνικό έργο. Να ενταχθούν παιδιά πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο.

«Θέλουμε να δείξουμε και στα ατομικά τμήματα ότι ο Παναθηναϊκός είναι εκεί και γι αυτούς. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Κι εγώ προσωπικά θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Πχ ο στίβος είναι μια προτεραιότητα για τη χρονιά που έρχεται. Το κολύμπι. Να δείξουμε ότι η διοίκηση είναι μαζί τους. Στον βαθμό που μπορούσαμε το κάναμε φέτος και θα το κάνουμε και του χρόνου».

«Επίσης, το κομμάτι του futsal είναι σημαντικό. Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Είχε υπογραφεί σύμβαση με το Αθήνα ’90. Αυτό συνηθίζεται από άλλους συλλόγους, δεν είναι στο dna το δικό μας. Είπαμε ότι αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Δεν έχει να κάνει με τα άτομα που το έτρεξαν, αλλά με το ιδεολογικό κομμάτι. Είπαμε να το ξεκινήσουμε από μηδενική βάση. Ηταν μια σωστή κίνηση».

Στη δύσκολη χρονιά λόγω covid: «Ξεκινώντας τη χρονιά, δεν ξέραμε πως θα πάει το όλο εγχείρημα. Τελικά, θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά σε επίπεδο χορηγών. Είχαμε κάποια έσοδα από τα διαρκείας της ΚΑΕ. Ηταν μια χρονιά που τα φέραμε σε μια ισορροπία».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Έχουμε ξεκινήσει το χτίσιμο των ρόστερ στα ομαδικά. Βάζουμε ψηλά τον πήχη. Σε σχέση με τα περσινά είμαστε σχεδόν 50% πάνω στο μπάτζετ. Με αυτές τις ομάδες, πλέον, διεκδικούμε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στην Ευρώπη ήταν σημαντικό να ξαναβγεί η ομάδα. Την πορεία θα τη δούμε, παιχνίδι με παιχνίδι. Θα έχουμε θεωρώ μια πορεία».

Για τις έδρες των ευρωπαϊκών αγώνων: «Το βόλεϊ γυναικών και ανδρών θα είναι στον Άγιο Θωμά. Είμαστε σε συζήτηση με το ΟΑΚΑ και με την ΚΑΕ για να δούμε εκεί ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρχει το επόμενο διάστημα. Μάλλον το μπάσκετ θαείναι στο ΟΑΚΑ». Για τον Σωτήρη Πανταλέοντα: «Ο Σωτήρης είναι εξαιρετικός. Τι να πω για τον Σωτήρη; Σαν αθλητής, σαν ήθος, σαν Παναθηναϊκός, σαν δουλευταράς. Πρόκειται για πολύ καλή κίνηση. Θα ήταν αμαρτία να χάναμε έναν τέτοιο θησαυρό. Είχα πει να του δώσουμε λίγο χρόνο να αλλάξει ρόλους. Από αθλητής, σε διοίκηση. Δε χρειάστηκε. Έγινε αυτόματα. Ηταν εντυπωσιακό. Είναι χαρά μου και τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του».

Για τις εγγραφές των μελών: «Το θέμα των μελών για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφυπνίσουμε τον μέσο Παναθηναϊκό που θα μπορεί αν δώσιε 50 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 4 ευρώ τον μήνα. Εγώ σέβομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που το 50αρικο δεν τους περισσεύει. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει μια μεγάλη ομάδα Παναθηναϊκών που μπορούν. Έχουμε πάνω από 6.000 μέλη. Είναι καλό νούμερο, αλλά δε φτάνει. Το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός να έχει τις βάσεις για να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. Τα βασικά του έξοδα να είναι από τη βάση. Ο στόχος σε πρώτη βάση είναι να πάμε στις 10.000. Πρέπει να αφυπνίσουμε τον κόσμο. Η σιωπηλή πλειοψηφία να καταλάβει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει την τεράστια διαφορά. Να μπει μια νέα τάξη πραγμάτων για το μέλλον. Αν ο Ερασιτέχνης ξεκινάει κάθε χρονιά και ξέρει ότι από τα μέλη του έχει έσοδα είναι σημαντικό. Θα κάνουμε μια μακροχρόνια καμπάνια για να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα. Να καταλάβει ο κόσμος που μπορεί πόσο σημαντικό είναι αυτό. Πρέπει αυτό να το μεταφέρουμε. Να νιώσει ο κόσμος ότι είμαστε κοντά τους».

Για τη Γ.Σ. για τη διπλή ανάπλαση: «Θα κάνουμε Γ.Σ πλην Βοτανικού για να αλλάξει το καταστατικό. Οσο για τον Βοτανικό, επειδή εκεί ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στις διμερείς συμβάσεις, άρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις βγάλουμε στον αέρα για τον κόσμο και να ξέρει, αυτό δε θα γίνει άμεσα. Η μια περίπτωση είναι να κάνουμε Γ.Σ τον Ιούλιο ή αρκετά πιο πιθανά τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε σίγουρα να έχουμε οσο περισσότερο κόσμο μπορούμε και το θέλουμε δια ζώσης. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες για Σεπτέμβριο είναι πιο μεγάλες».

Για τις εμπορικές χρήσεις και τα 99 χρόνια: «Πρώτα απ’ όλα αφορά την ΠΑΕ οι εμπορικές χρήσεις και τη σύμβαση με τον Δήμο. Δε θα ήμουν αρμόδιος να μιλήσω. Απ’ ότι ξέρω για τις εμπορικές χρήσεις, αυτό θα πάει στην ΠΑΕ και θα υπάρξει μια ρύθμιση μέσω της διμερούς με κάποιο τίμημα για τις εμπορικές και την ονοματοδοσία. Δεν νομίζω ότι πρέπει ο κόσμος να ανησυχεί. Και η προηγούμενη σύμβαση και η τωρινή έχει πάντα ένα όριο. Στη Λεωφόρο είμαστε 100 χρόνια και πάμε για άλλα τόσα στον Βοτανικό. Θεωρώ ότι μας καλύπτει αυτό. Έχω την εντύπωση ότι τότε η Πολιτεία δε θα πει «ευχαριστούμε πολύ περάστε έξω».».

Για την εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό Α.Ο: «Με τίμησε ο κ. Μαλακατές. Προφανώς είχε γίνει ένας σχετικός ντόρος με το PAO ALIVE. Θεωρώ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή τώρα. Ο Παναθηναϊκός θέλει χρόνο. Βλέπω τους άλλους ανθρώπους που ασχολούνται περισσότερο από εμένα. Αν δεν το ζήσεις από μέσα δεν το καταλαβαίνεις. Έχει πολλά θέματα και τόση λεπτομέρεια. Εγώ το έχω χαρεί πολύ. Θεωρώ μεγάλη τύχη που έχω γνωρίσει ανθρώπους σαν τον κ. Μαλακατέ, τον Πανταλέοντα, τους αθλητές, τα παιδιά του γραφείου. Εγώ σαν άτομο το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα είμαι κοντά στον Παναθηναϊκό. Είτε από τη διοίκηση, είτε σαν χορηγός. Οπου μπορώ να βοηθήσω».

Τι σημαίνει γι αυτόν Παναθηναϊκός: «Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα. Μια υψηλών προδιαγραφών ιδέα. Είναι ηθική, ήθος. Πράγματα που πρεσβεύουμε. Να είμαστε συνεπείς, να σεβόμαστε. Σαν Παναθηναϊκός θέλω επιτυχίες σίγουρα. Ολοι μας έχουμε στεναχωρηθεί με το θέμα του ποδοσφαίρου, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας. Το μπάσκετ θεωρώ ότι και εκεί σύντομα θα έχουμε επιτυχίες ευρωπαϊκές. Τώρα που ζω τον Ερασιτέχνη είναι πιο αγνός αν θέλετε. Ολη αυτή η παρέα εμένα μου προσθέτει. Γενικά ο Παναθηναϊκός για εμένα είναι υψηλό φρόνημα, ήθος, αλληλοσεβασμός…».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη στο panathinakos24 TV

Exit mobile version