ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μαλακατές: «Δεν θέτει σε κίνδυνο τα κεκτημένα του Συλλόγου»

Με επίσημη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές τοποθετήθηκε για τη συμπληρωματική διάταξη σχετικά με το γήπεδο στο Βοτανικό και επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούνται ούτε τίθενται σε κίνδυνο τα κεκτημένα του Συλλόγου.

Μαλακατές: «Δεν θέτει σε κίνδυνο τα κεκτημένα του Συλλόγου» | panathinaikos24.gr

Στη συμπληρωματική διάταξη που έγινε για τη Διπλή Ανάπλαση στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου του νέου αθλητικού νόμου, από τα αρμόδια Υπουργεία Αθλητισμού και Οικονομικών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές.

Όπως επισημαίνει, δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντα του συλλόγου, ενώ ανακοίνωσε πως και με επιστολική ψήφο θα μπορούν να συμμετέχουν στην Γ.Σ. για το Βοτανικό τα μέλη που μένουν εκτός Αθηνών.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Η τελική ρύθμιση που περιέχεται στο υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο και αφορά το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης είναι προϊόν πολύωρων συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων, διαφωνιών και, σίγουρα, δεν μας βρίσκει σύμφωνους στο σύνολό της, πλην, όμως, δεν θέτει σε αμφισβήτηση ή κίνδυνο τα κεκτημένα του Συλλόγου.

Όσον αφορά το κυρίαρχο ζήτημα του 15% επί των ακαθάριστων εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις (ποσό που με τη σειρά μας παραχωρούμε στην ΠΑΕ για τη συντήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου), η παραχώρηση δεν προβλέπεται για τα 99 χρόνια διάρκειας της σύμβασης μεν, αλλά παραχωρείται για 15 χρόνια και δίνεται η δυνατότητα παράτασης της 15ετίας χωρίς νέα νομοθετική ρύθμιση, παρά μόνον με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν δοθεί παράταση -κάτι που θεωρούμε πρακτικά αδύνατο-, προβλέπεται στη νέα διάταξη και θα αποτυπωθεί και στη διμερή συμφωνία μας με το Δήμο Αθηναίων ότι, στην περίπτωση μη ανανέωσης της παραχώρησης του 15% με κοινή υπουργική απόφαση, ο Δήμος Αθηναίων θα αναλάβει μετά τη δεκαπενταετία εξ ολοκλήρου τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Συνεπώς, οικονομικά και ουσιαστικά για το Σύλλογό μας δεν υφίσταται καμία διαφοροποίηση ως προς το ισχύον καθεστώς.

Όπως έχουμε πολλάκις δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά, θα δημοσιεύσουμε εγκαίρως -μόλις οριστικοποιηθούν τα κείμενα- όλες τις επιμέρους συμβάσεις, τις σχετικές μελέτες και τις μακέτες των εγκαταστάσεων του Συλλόγου, καθώς και τους σχετικούς προϋπολογισμούς. Θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστεί στο σύνολό της η Διπλή Ανάπλαση, αναλύοντας τα κατά τη γνώμη μας θετικά και αρνητικά σημεία, ήτοι όσα πετύχαμε και όσα δεν καταφέραμε μέσα από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Κατόπιν τούτων, με φυσική παρουσία και επιστολική ψήφο για όσα μέλη μας διαμένουν εκτός Αθηνών, ούτως ώστε να καταστεί εφικτό να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη μας, θα πραγματοποιηθεί η ιστορική Γενική Συνέλευση, όπου θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε, αξιολογώντας τα θετικά και τα αρνητικά, το μέλλον του Συλλόγου και τη μετεγκατάσταση στο Βοτανικό η την παραμονή στη Λεωφόρο.

Σας ευχαριστώ

Τακης Μαλακατές».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS

READ MORE

close