ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αποκάλυψη Τριαντόπουλου: «Έχω στα χέρια μου 15 προτάσεις από ξένα funds»

Ο Τριαντόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αποκάλυψη Τριαντόπουλου: «Έχω στα χέρια μου 15 προτάσεις από ξένα funds»

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο ήλιος εξακολουθεί να βγαίνει από την Ανατολή. Άρα, εξακολουθεί να ισχύει ότι ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έχει καμία εμπλοκή, όπως δεν είχε και την προηγούμενη σεζόν. Θα εφαρμόσουμε το ίδιο μοντέλο, δηλαδή το έσοδα – έξοδα. Η χρονιά που έρχεται δυστυχώς δεν έχει εξομαλυνθεί όσο περιμέναμε και λόγω και των επιπτώσεων της καταστροφικής πανδημίας στην οικονομία. Θα κινηθούμε στα ίδια βήματα με πέρυσι, ίσως και ένα βηματάκι παραπάνω. Η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος και πέρυσι τα γήπεδα ήταν άδεια. Ευχαριστούμε τους 1824 ανθρώπους που πήραν διαρκείας πέρυσι, ενώ γνώριζαν πως ίσως δεν έρθουν στο γήπεδο. Ευχαριστούμε και όλους τους χορηγούς. Δυστυχώς και η επόμενη χρονιά δεν θα είναι πάρα πολύ καλή από ό,τι βλέπουμε.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα εισιτήρια ακριβώς. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Έχουν παρθεί κάποιες προκαταβολές, όπως της ΕΡΤ. Δόθηκε σαν “βοήθημα”, χωρίς να είναι. Άρα και η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη. Ελπίζω να έχουμε καλύτερο προγραμματισμό και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω. Υπάρχει ένα πλάνο σε βάθος χρόνου, για το πώς θα επανέλθει ο Παναθηναϊκός. Εδώ να πω ότι η πώληση του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να ισχύει. Η ομάδα είναι προς πώληση. Έχω πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας. Με εταιρείες ή επενδυτές του εξωτερικού. Από το εσωτερικό δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Όλες οι επενδύσεις έχουν παγώσει παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας. Όντως είχαν καθυστερήσει όλες οι συνομιλίες μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω τώρα να επανέλθει η κανονικότητα και να δούμε πιο εντατικά το θέμα της πώλησης του Παναθηναϊκού. Το έχω αναλάβει εγώ αυτό, μαζί με την εκπροσώπηση και την επίβλεψη του κλαμπ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε. Γι’ αυτό και κάναμε ένα πλάνο.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.986 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρώτο σημαντικό είναι το ΟΑΚΑ, που αλλάζει τα δεδομένα σε όλες τις περιπτώσεις, εφόσον τελειώσει θετικά. Το δεύτερο είναι πως έχουμε πιέσει και έχουμε εξασφαλίσει κάποια κονδύλια, όπως το ποσό από το στοίχημα. Έχουμε πάρει μια μικρή προκαταβολή, δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα λειτουργήσει. Θα δώσει επιπλέον έσοδα στις ομάδες. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι αυτό που είπα πριν, η συμμετοχή μας στο ΔΣ της Ευρωλίγκα. Οι ομάδες κατάλαβαν πως έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε ένα προϊόν που δεν τους φέρνει πίσω όσα θα έπρεπε. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας, για να φέρνει περισσότερα χρήματα στην ομάδα. Ζητάμε την περικοπή κάποιων εξόδων και την ανακατανομή των χρημάτων. Ίσως δούμε άμεσα βελτιωμένα νούμερα στους προϋπολογισμούς των ομάδων. Η πίτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι 100 εκατ., ενώ το ποδόσφαιρο 5,2 δις.

Μπαίνοντας στο ΔΣ θέλουμε να χωρίσουμε τα έσοδα με πιο σωστό τρόπο και να μεγαλώσουμε την πίτα στην Ευρώπη. Για να μπουν κι άλλες ομάδες στην λογική που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός και να μην χρειάζεται να ρίχνουν οι ιδιοκτήτες δεκάδες εκατομμύρια. Έχουμε πει και έχει γίνει αποδεκτό από τις περισσότερες ομάδες ένα τύπου salary cap ή financial fair play, για να μην μπορούν κάποιες ομάδες να κάνουν υπερβολές και να μειωθούν οι τεράστιες αποστάσεις. Έτσι, θα γίνει πιο ανταγωνιστική η λίγκα. Όλοι θα είναι κοντά και θα αγωνίζονται για το F4.

Δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες για την Ευρωλίγκα. Έχουν δρομολογηθεί όλα, αύριο είναι το πρώτο ΔΣ. Όλη τη χρονιά δουλέψαμε για το μέλλον. Βήμα – βήμα θέλουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός, ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με όλες αυτές τις αλλαγές που έγιναν, θεωρώ πως δεν θα είναι μακριά αυτό το σημείο. Συν ότι η ομάδα πλέον γίνεται ακόμα πιο ελκυστική για την πώλησή της. Με πάσα ειλικρίνεια, όπως είπαμε και πέρυσι, πιθανόν να έχουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα δουλέψουμε για το μέλλον. Κυνηγάμε τις εξελίξεις, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το μέλλον. Η ιστορία μας είναι πολύ μεγάλη. Ακόμα και φέτος πρωταγωνιστήσαμε παντού. Μας σέβεται και μας ακούει όλη η Ευρώπη. Είναι σημαντικό αυτό. Δεν γίνεται να μηδενίζουμε τα πάντα. Δεν θα πω εγώ αν η χρονιά ήταν πετυχημένη ή αποτυχημένη. Ευχαριστώ τον κόσμο, μας στήριξαν ακόμα κι αν δεν ήταν στο γήπεδο.

Ευχαριστώ και όλους τους συνεργάτες μου. Μας έλεγαν πως δεν μπορούμε να κανονίσουμε ούτε ένα ταξίδι. Αλλά, τα παιδιά έκαναν καταπληκτική δουλειά. Κάναμε ταξίδια με διαφορετικά χαρτιά, με δυσκολίες, τα καταφέραμε. Μπράβο και ευχαριστώ. Το αν άρεσε το τελικό αποτέλεσμα στον κόσμο ή όχι, είναι δικαίωμα του καθενός. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό καλοκαίρι και υγεία».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...