ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Προσχεδιασμένη η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά από έναν καλό ηθοποιό» τονίζει ο Κατερινόπουλος – «Είχα την πληροφορία από την πρώτη εκπομπή της Νικολούλη»

Κι όμως...

«Προσχεδιασμένη η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά από έναν καλό ηθοποιό» τονίζει ο Κατερινόπουλος – «Είχα την πληροφορία από την πρώτη εκπομπή της Νικολούλη»

Για χαρακτηριστική ψυχρότητα του γυναικοκτόνου στα Γλυκά Νερά κάνουν λόγο οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τη σχετική υπόθεση, με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής να σχολιάζει πως «οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ “ψαγμένο”. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν. Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά». «Ήταν μια πληροφορία που το πρώτο βράδυ είχα πει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Όσοι έχουμε ασχοληθεί με τη διαλεύκανση ενός εγκλήματος, ξέρουμε ότι τα πάντα ξεκινάνε από το σημείο που έγινε. Το κλειδί, το μυστικό ήταν εκεί μέσα. Είχαμε να κάνουμε και με τη γλώσσα του σώματος του πιλότου» περιέγραψε ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον γυναικοκτόνο «καλό ηθοποιό».

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ “ψαγμένο”. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του», ανέφερε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και συνέχισε: «Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία ομολόγησε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- την πράξη του ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Ο γυναικοκτόνος φέρεται να απέδωσε τα όσα έκανε στις προστριβές που είχε με την 20χρονη σύζυγό του. Ο κ. Καλλιακμάνης υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της γυναικοκτονίας, του αποκάλυψαν από τη πρώτη στιγμή πως είχαν την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος και σύμφωνα με την εμπειρία τους, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι «ο αστυνομικός που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος». Όσον αφορά το ενδεχόμενο να δέθηκε μόνος του ή από άλλο πρόσωπο σχολίασε πως ένας άλλος αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά “λύσε με, πνίγομαι”, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά». Ακόμα, είπε ότι το σπίτι δεν θύμιζε διάρρηξη: «Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες ανοίξαν μόνο το επιτραπέζιο;».

Ο σκηνοθέτης γυναικοκτόνος Σύμφωνα με αστυνομικές διαρροές, ο 32χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η σύζυγός του τον έσπρωχνε και τον χτυπούσε, βγάζοντας αντίδραση, ενώ όπως είπε, τη νύχτα της δολοφονίας προηγήθηκε νέα προστριβή, με αφορμή το μωρό. Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του κλιμάκωσε την ένταση και τον άφησε με το μωρό στο σαλόνι, με την 20χρονη να ανεβαίνει στη σοφίτα του σπιτιού, προκειμένου να κοιμηθεί.

Ο πιλότος υποστήριξε ότι κάποια στιγμή ξύπνησε και ανέβηκε και εκείνος στη σοφίτα, όπου έβαλε το μωρό στην κούνια και ξάπλωσε στο κρεβάτι. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, η 20χρονη Καρολάιν ξύπνησε και του είπε ότι «δεν σε θέλω ούτε εσένα, ούτε το μωρό». Σε εκείνο το σημείο, φέρεται να ανέφερε ότι ο ίδιος έχασε την ψυχραιμία του και της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, πιέζοντας με τα χέρια του το πρόσωπό της στο μαξιλάρι.

Βάσει του σεναρίου που κατασκεύασε ο 32χρονος, η καταγγελλόμενη ληστεία έγινε στις 5 τα ξημερώματα και ως εκ τούτου η ώρα θανάτου της κοπέλας προσδιοριζόταν μεταξύ 5 και 6 το πρωί. Σύμφωνα με το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Κάρολαιν, ωστόσο, ο θάνατός προσδιορίζεται στις 4:11 π.μ. Η ιατροδικαστική έκθεση, επίσης, προσδιορίζει ώρα θανάτου μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα. Ο 32χρονος φέρεται ακολούθως να σκηνοθέτησε τη ληστεία σε στάδια. Αρχικά κατέβηκε από τη σοφίτα και ξεκλείδωσε το παράθυρο. Αν και δεν ανέφερε κάτι σχετικό, αστυνομικοί εκτιμούν ότι αντέγραψε όσα του είχε αφηγηθεί ο εκπαιδευτής του, ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι του στο Αλεποχώρι το 2018. Ως προς τα ευρήματα από το κινητό, την κάμερα και το ρολόι, βρίσκονταν στα χέρια των αρχών την τελευταία εβδομάδα.

«Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν βγήκε στη δημοσιότητα ότι και οι δύο παρακολουθούσαν ψυχολόγο. Ήταν μια πληροφορία που το πρώτο βράδυ είχα πει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Από την πλευρά, όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με τη διαλεύκανση ενός εγκλήματος, ξέρουμε ότι τα πάντα ξεκινάνε από το σημείο που έγινε. Το κλειδί, το μυστικό ήταν εκεί μέσα. Είχαμε να κάνουμε και με τη γλώσσα του σώματος του πιλότου. Είναι σημαντικό οι ερευνητές να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν και αυτό το στοιχείο. Η γλώσσα του σώματος έλεγε τα αντίθετα, από αυτά που έλεγαν τα μάτια του. Ήταν θέμα χρόνου για τις αρχές με συνδυασμό με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν σήμερα» περιέγραψε ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στον ANT1.

«Ήταν καλός ηθοποιός, όλα τα έκανε για το παιδί του» σημείωσε με νόημα ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε πως «το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, δεν ήταν της τελευταίας στιγμής. Δεν ήταν ένας καβγάς που πάνω εκεί της έκλεισε το στόμα με το μαξιλάρι και την έστειλε στον Άγιο Πέτρο». Ο κ. Κατερινόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα τον 33χρονο πιλότο «καλό ηθοποιό» που όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, επικαλείται το καλό του παιδιού του.

Το χρονικό της σύλληψης Ο γυναικοκτόνος «έσπασε» μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών, ομολογώντας ανερυθρίαστα στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την κοπέλα, «πάνω στα νεύρα του», μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ τόλμησε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα νεότερα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταφέρει το ΑΠΕ, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής: Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα. Επίσης, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Πηγή: thepressproject.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.