ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει που έχει έρθει και το έδειξε με το καλημέρα…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα όσα είπε στην παρουσίασή του και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχει απόλυτο δίκιο, να έχει βαρεθεί τα λόγια και να περιμένει μόνο πράξεις.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει πολύ καλά, που έχει έρθει και για αυτό ήταν πολύ φειδωλός στα όσα είπε στην παρουσίασή του στους δημοσιογράφους. Είπε ουσιαστικά, όσα ΔΕΝ θέλει να ακούσει ο οπαδός της ομάδας. Δεν μίλησε για μπάτζετ, δεν μίλησε για πρωτάθλημα, δεν είπε ότι θα παίξουμε μπαλάρα (όπως πέρυσι τέτοια εποχή ο Πογιάτος), δεν είπε κουβέντα για το ρόστερ και για τις μεταγραφές, που θέλει να κάνει. Δεν χάιδεψε αυτιά με λίγα λόγια. Αυτός είναι ο Γιοβάνοβιτς. Δεν του αρέσουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις. Δεν συνηθίζει και δεν γουστάρει να μιλάει στους δημοσιογράφους, αλλά όταν γίνεται δεν λέει αυτό, που θέλει να ακούσει ο κόσμος, αλλά την αλήθεια. Και σε βάθος χρόνου νομίζω, ότι ο κόσμος εκτιμάει πάντα τους προπονητές, που τους λένε την αλήθεια και δεν τους πουλάνε παραμύθι.

Μα θα πει κάποιος, στον Παναθηναϊκό είναι, είναι δυνατόν να μην μιλάει για πρωτάθλημα; Η απάντηση είναι απλή. Πιστεύει έστω και ένας οπαδός του Παναθηναϊκού σήμερα, ότι τον Μάιο του 2022 ο Παναθηναϊκός θα έχει πάρει το πρωτάθλημα; Ούτε ένας δεν το πιστεύει. Αρα το να έρθει ένας προπονητής τώρα και να μας πει, ότι ο Παναθηναϊκός έχει στόχο το πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν είναι σαν να μας κοροϊδεύει. Και ο Ιβάν δεν το θέλει αυτό. Προτιμάει να φτιάξει χωρίς πολλές φανφάρες μία ομάδα, που σιγά-σιγά θα κερδίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που όλα τα τελευταία χρόνια και ειδικά την τελευταία καταστροφική χρονιά δεν άντεχε, όχι να βλέπει την ομάδα, αλλά να ακούει και για αυτήν.

Φυσικά την γνώμη μου την ξέρετε. Κανονικότητα στον Παναθηναϊκό σημαίνει πρωταθλητισμός. Την χρονιά, που θα συμβεί αυτό τότε ναι θα πούμε, ότι υπάρχει ελπίδα και ότι η ομάδα αρχίζει να θυμίζει Παναθηναϊκό. Μέχρι να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να μιλάμε για κανονικότητα. Είναι προσβολή για την ιστορία του συλλόγου. Όπως και είναι πολύ άσχημο για την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο του Παναθηναϊκού το γεγονός, ότι η ομάδα με τα λάθη του Γιάννη Αλαφούζου δεν παίζει Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Εμείς οι Παναθηναϊκοί πονάμε πιο πολύ,όταν δεν βλέπουμε την ομάδα να κάνει πορείες στην Ευρώπη, από το να χαθεί ένα πρωτάθλημα. Λογικό, διότι μιλάμε, ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη στην ιστορία και η κατρακύλα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ πονάει πολύ και εξοργίζει τον κόσμο.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει, λοιπόν, που ήρθε. Γνωρίζει, ότι ο κόσμος είναι στα… κάγκελα με όλα όσα έχουν συμβεί και ότι δεν υπάρχει υπομονή. Πόσο υπομονή πια; Και όπως έκανε και σε άλλες ομάδες, που πήγε είπε την αλήθεια. Εγώ βλέπω έναν σοβαρό άνθρωπο, που ξέρει τι θέλει και που γνωρίζει, ότι πρέπει να παρουσιάσει μία καλή ομάδα τη νέα σεζόν. Με στόχο η Λεωφόρος να είναι έδρα και ο κόσμος να γουστάρει αυτό, που βλέπει. Και για αυτό δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει όλη μέρα.

Και για αυτό για τις μεταγραφές θα υποφέρουμε όλοι αυτό το καλοκαίρι. Εμείς, που δύσκολα θα μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι, πριν κλείσουν οι συμφωνίες και εσείς ο κόσμος της ομάδας, που θέλετε άμεσα να γίνουν οι μεταγραφές, αυτό δεν γίνεται και σας εκνευρίζει. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φάει… σ@@@, από Ρόκες και άλλους περίεργους, που πέρασαν από την ομάδα, καλύτερα να καθυστερήσει να βρει παίκτες ο Ιβάν και να είναι παίκτες, που θα βοηθήσουν την ομάδα, από το να φέρει άμεσα παίκτες και να βγουν Σαβιέρ, Μπεκ και Αγιούμπ.

*Ο Κότσιρας είναι ένας καλός παίκτης και έρχεται για να βοηθήσει σε μία θέση, που ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη. Προέρχεται από καλές χρονιές και ήταν από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος. Το αν θα παίξει, η όχι δεν ξέρω. Υπάρχουν παίκτες καλοί, που δεν έχουν πιάσει στον Παναθηναϊκό, που η αλήθεια είναι, ότι έχει εξελιχθεί σε ένα …νεκροταφείο παικτών και χάνονται και παίκτες, που ήταν καλοί σε άλλες ομάδας. Ο Κότσιρας έρχεται, για να παίξει βασικός και πριν αποφασίσει να τον πάρει ο Γιοβάνοβιτς τον έψαξε πολύ. Είναι μία καλή επιλογή, ενός Ελληνα παίκτη, που όμως θα κριθεί στο γήπεδο…

Exit mobile version