ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το στοίχημα του Γιοβάνοβιτς

Ο Γιοβάνοβιτς δεν βιάζεται γιατί θέλει πρώτα να κερδίσει τους υπάρχοντες. Κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο του στοίχημα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Το στοίχημα του Γιοβάνοβιτς

Η απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρώτα να αξιολογήσει το ρόστερ και μετά να προχωρήσει σε εισηγήσεις και σε μεταγραφικές κινήσεις αποδεικνύει αυτό που γράφαμε και σε προηγούμενο σημείωμα: πως το ρόστερ του Παναθηναϊκού ναι μεν δεν ήταν σε τοπ επίπεδο, πλην όμως υπήρχαν παίκτες πυο… χάθηκαν στη γενικότερη κακή εικόνα της ομάδας.

Για παράδειγμα, δεν είναι για… πέταμα ο Αϊτόρ, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως πολλές ομάδες τον έχουν πλησιάσει και δεδομένα θα έρθει πρόταση για εκείνον. Είναι και στο χέρι του κάθε προπονητή το τι θα πάρει από τον ποδοσφαιριστή. Ο Μπόλονι δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους παίκτες του και να τους κάνει να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Πογιάτος δεν πρόλαβε.

Εδώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ίσως αποδεχτεί λίρα εκατό και το κερδίσει το στοίχημα Γιατί σε κάθε ομάδα που δούλεψε κατάφερε να χτίσει μια καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές. Ότι ακριβώς έκανε και ο Δώνης στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος θα επιχειρήσει να κερδίσει παίκτες που οι περιπτώσεις τους έμοιαζαν καμένα χαρτιά όταν η σεζόν τελείωνε. Και αν τα καταφέρει θα βγουν όλοι κερδισμένοι. Και ο σύλλογος και οι παίκτες και ο προπονητής.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 1.714 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά το ρόστερ του. Με τον Γιοβάνοβιτς να έχει θέσει ως προτεραιότητες για μεταγραφές που θα γίνει και οικονομική υπέρβαση δύο συγκεκριμένες θέσεις. Έναν ποδοσφαιριστή στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έναν στο άκρο της επίθεσης.

Παίκτες που θα του κάνουν τη διαφορά κυρίως σε τομείς που οι πράσινοι υστερούσαν πέρσι: στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε γκολ ούτε από τους εξτρέμ του, ούτε από τους κεντρικούς μέσους. Καλά – καλά δεν πήρε ούτε δημιουργία από τον άξονα και τα άκρα του. Αυτό θα επιχειρήσει να αλλάξει ο Γιοβάνοβιτς. Να έχει εξτρέμ που θα πατάνε περιοχή, που θα απειλούν, που θα σερβίρουν και θα σκοράρουν. Και το ίδιο θέλει και από τον κεντρικό του χαφ.

Η ανησυχία στον κόσμο είναι λογική, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός καθυστερεί να προχωρήσει τις μεταγραφές και έχει κάνει μόνο αυτή του Κώτσιρα. Είναι όμως προτιμότερο να γίνουν οι επιλογές με προσοχή και με σιγουριά, παρά να γίνουν βιαστικά και πρόωρα όπως πέρσι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.