ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μετάλλαξη Δελτα: Πιθανά τα τοπικά lockdown – «Αντίδοτο το εμβόλιο»

Ο τρόπος για να μην χρειαστεί να επιστρέψουμε σε τοπικά lockdown, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, είναι το εμβόλιο.

Μετάλλαξη Δελτα: Πιθανά τα τοπικά lockdown – «Αντίδοτο το εμβόλιο» | panathinaikos24.gr

Συναγερμό έχει προκαλέσει σε επιστήμονες και η κυβέρνηση η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και τοπικών lockdown σε περίπτωση που συνεχιστεί η διασπορά και παραμείνει χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη.

Σοκαριστικό: Επιβεβαιώνονται οι φήμες για τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη
Σοκαριστικό: Επιβεβαιώνονται οι φήμες για τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη 195.965 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Πιθανά τα τοπικά lockdown

«Όπως είχαμε ξαναπεί πολύ πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό ισχύει και τώρα» σχολίασε ο κ. Αρκουμανέας. «Στην επικοινωνία που είχαμε χθες με την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης τονίσαμε ότι πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια επικοινωνίας για να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων της Κρήτης».

Ο τρόπος για να μην χρειαστεί να επιστρέψουμε σε τοπικά lockdown, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, είναι το εμβόλιο για να τελειώνουμε με την πανδημία. «Είναι στο χέρι μας, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους» υπογράμμισε.

«Μη φτάσουμε στο αν θα έχουμε νέα μέτρα, ακόμα τελειώνουμε το τρίτο κύμα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας είναι τα καλύτερα που είχαμε εδώ και μήνες και μας οδήγησαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, υπάρχει όμως μια ανησυχία και προετοιμαζόμαστε για τη μετάλλαξη που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει» ανέφερε.

«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας… Λύση είναι τα εμβόλια. 1ον πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. 2ον τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν γίνει δισ. δόσεις σε όλο τον πλανήτη και εκατ. στη χώρα μας με απειροελάχιστες επιπλοκές. 3ον οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Πηγή: Ethnos.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close