ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Τα παραγκάκια… ομολογάνε, αλλά τα κλεμμένα δε γυρίζουν πίσω

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη συνέντευξη του Άρη Λουκόπουλου. που ομολόγησε τι γινόταν τα 20 χρόνια της παράγκας.

Τα παραγκάκια... ομολογάνε, αλλά τα κλεμμένα δε γυρίζουν πίσω

Όλα τα…. παραγκάκια ομολογάνε. Με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά ομολογάνε, τα όργια, που έγιναν 20 χρόνια και έστεψαν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, κλέβοντας πρωταθλήματα από τον Παναθηναϊκό, αλλά κα άλλες ομάδες.

Ο Λουκόπουλος, πρόεδρος της Παναχαϊκής τότε, ομολόγησε με τη συνέντευξη του αυτά, που ξέραμε και μας έβγαζαν τρελούς χρόνια τώρα. Ότι πήγε ο ίδιος τον Θωμά Μητρόπουλο στον Κόκκαλη, ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την παράγκα, που έβγαζε πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες, ότι υποβιβάστηκε η ομάδα του, όταν πήγε μία χρονιά κόντρα στην παράγκα και ότι του είχαν ζητήσει να κάτσει να χάσει από τον Ολυμπιακό, χωρίς τελικά να γίνει, παρότι ο προπονητής έκανε άνω -κάτω την ομάδα.

Διαβάστε τι είπε συγκεκριμένα, για αυτό το περιστατικό: «Ένα παιχνίδι μου είχαν ζητήσει, αδιάφορο για εμάς, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Είχα πει στον Μιχαλόπουλο που ήταν τότε προπονητής μας, «Ανδρέα, να βοηθήσουμε…» Έβαλε λοιπόν μια ομάδα άνω-κάτω τότε, αλλά δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός! Ήρθε ισοπαλία! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ο Βαΐτσης, τότε δικός μας ποδοσφαιριστής, είχε εμποδίσει τον Ανδρούτσο που ήταν έτοιμος να βάλει γκολ στο τέρμα του Ολυμπιακού! Εμπόδισε τον συμπαίκτη του δηλαδή, να σκοράρει επί του αντιπάλου!».

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.166 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όλοι αυτοί οι τύποι, που στέρησαν γενιές παικτών και φιλάθλων από την χαρά της νίκης και του πρωταθλήματος θα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί. Εδώ είναι Παρασκευή και όλα είναι καλά….

Το ότι τα ομολογάει τώρα ο Λουκόπουλος όλα και αναλύει πως γινόταν η δουλειά είναι μόνο μία ηθική δικαίωση, για όλους εμάς, που φωνάζαμε τόσα χρόνια και από τον Ολυμπιακό έλεγαν, ότι «βάλτε λεφτά, επενδύστε, για να πάρετε πρωταθλήματα και μην τα ρίχνετε στην διαιτησία». Αυτοί, που τα έλεγαν αυτά τότε, αυτοί, ομολογούν τώρα, ότι τότε η παράγκα οργίαζε. Δυστυχώς κανένας κλεμμένος τίτλος δεν γυρνάει πίσω. Ότι να πει ο Λουκόπουλος και ο κάθε Λουκόπουλος τώρα δεν αλλάζει κάτι. Απλά μας θυμίζει τα όργια, που βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας και μας έλεγαν «φτιάξτε ομάδα». Με τον Παναθηναϊκό να οργιάζει στην Ευρώπη με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Άρσεναλ, Πόρτο, και στην Ελλάδα οι Νίκου να μην τον αφήνουν να κερδίσει.

Και οι «Μποροθρύλοι» να επιτρέπουν να γίνεται ένα παιχνίδι, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα είχε γίνει, αυτό της Ριζούπολης. Το ματς εκείνο, που το έζησαν και το θυμούνται καλά όσοι έπαιξαν, εκτός από έναν που έχει πάθει αμνησία και έχει το θράσος ακόμα και σήμερα και πιάνει στο στόμα του τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας…

Η παράγκα έπαιξε και μεγάλο ρόλο στην πορεία να αρχίσουν τα προβλήματα και στον Παναθηναϊκό, αφού μία τόσο μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να αντέξει χρόνια χωρίς τίτλο. Και έτσι φθάσαμε εδώ, που έχουμε φθάσει σήμερα. Το ζητούμενο είναι να μην ξαναζήσουμε πότε αυτό, που ζήσαμε για 20 χρόνια και εύχομαι και ελπίζω να μην ξαναγίνει. Και δεν νομίζω, ότι μπορεί να υπάρξουν στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου τέτοια όργια υπέρ μίας ομάδας για μία 20ετία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.