ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πέρασε η 4η ξένη στην Α1 γυναικών – Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Η ΕΟΚ ικανοποίησε το πάγιο αίτημα του Ολυμπιακού για συμμετοχή 4ης ξένης στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών. Αντέδρασαν οι «πράσινοι». Τι θα ισχύσει από τη νέα σεζόν.

Πέρασε η 4η ξένη στην Α1 γυναικών – Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός | panathinaikos24.gr

Το δικαίωμα στις ομάδες της Α1 μπάσκετ γυναικών να χρησιμοποιήσουν μια ξένη παραπάνω στους αγώνες τους, έδωσε η ΕΟΚ, που ικανοποίησε το αίτημα που είχε θέσει ο Ολυμπιακός.

Διέλυσε τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός
Διέλυσε τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός 3.936 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία μπάσκετ, έκανε δεκτό το αίτημα για μια ξένη παραπάνω στις ήδη υπάρχουσες, με τις ομάδες να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Μέχρι τώρα, κάθε σύλλογος είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί 3 ξένες αθλήτριες, ωστόσο αυτό αλλάζει και από τη νέα σεζόν, θα υπάρξει πρόσθεση και μιας κοινοτικής.

Στο παραπάνω αίτημα, όπως ήταν φυσιολογικό υπήρξαν και αντιδράσεις με τον Παναθηναϊκό να διαφωνεί, καθώς θεωρεί πως με την προσθήκη μιας ξένης αθλήτριας παραπάνω, αυτομάτως περιορίζεται ο χρόνος συμμετοχής, για τις γηγενείς αθλήτριες που ούτως η άλλως είναι λίγες στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα καλό θα είναι να αναφέρουμε, πως η ΕΟΚ λειτούργησε αυτοβούλως και χωρίς να ειδοποιήσει τους συλλόγους ως όφειλε και έτσι με αυτόν τον τρόπο πέρασε για την επόμενη σεζόν το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς ήδη γράφτηκε στην προκήρυξη του πρωταθλήατος για τη νέα σεζόν.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close