ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ BLOG

Όσοι δεν τρέχουν και δεν θα γυαλίζει το μάτι τους, δεν θα έχουν θέση

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βάζει επιτέλους κανόνες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού και έχει ήδη καταστήσει σαφείς τους όρους του ενόψει των «κοψιμάτων». Γράφει ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Όσοι δεν τρέχουν και δεν θα γυαλίζει το μάτι τους, δεν θα έχουν θέση

Η δικαιολογία είναι το άλλοθι της αποτυχίας. «Ο,τι και να κάνω, προπονητής δεν με γουστάρει», «ο τύπος είναι άσχετος, εμένα δεν θα αδικούσε;», «πώς να παίξω μπάλα με αυτές τις συνθήκες;» και άλλα τέτοια παρεμφερή και χαριτωμένα συνάμα, έχουμε βαρεθεί χρόνια ολάκερα να τα ακούμε.

Κουραστήκαμε και ο κόσμος… παρακουράστηκε. Το γήπεδο είναι καθρέπτης. Μπαίνεις, σκυλιάζεις και δείχνεις τα άντερά σου. Εάν τα έχεις. Εάν δεν τα έχεις, στο καλό.

Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα, οι απαιτήσεις ήταν, είναι και θα είναι, ανάλογες του μεγέθους του σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται και τα άλλοθι, οι δημόσιες σχέσεις και οι παντός είδους διαρροές, δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανένας προπονητής δεν έχει προσωπικά με κανέναν παίκτη. Εάν του κάνεις τη δουλειά, έχει καλώς, εάν όχι, γυαλίζεις τον πάγκο ή την εξέδρα.

Πλέον, υπάρχει και τρίτος δρόμος. Αυτός του Παναθηναϊκού Β’. Ευεργέτημα για το ποδοσφαιρικό τμήμα του τριφυλλιού η συγκεκριμένη εξέλιξη, όχι μόνο για την αυτονόητη ανάγκη μετάβασης των παιδιών της Ακαδημίας (από τα 19 έως τα 23 τους χρόνια) στο επαγγελματικό επίπεδο προκειμένου να τσεκαριστεί τι απίδια πιάνει ο σάκος τους. Αλλά και για να διευκολυνθεί η διαδικασία αποδέσμευσης παικτών/τουριστών, που κατά καιρούς κάθονταν πάνω στα συμβόλαιά τους και έκαναν ζωάρα στην ευλογημένη και με πλούσια ελέη για καλοπέραση, χώρα μας.

Η παραπάνω εισαγωγή δεν αποτελεί μία απλή δημοσιογραφική διαπίστωση. Αποτελεί το μότο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οχι με αυτά τα λόγια προφανώς. Αλλά όλα όσα, εμμέσως πλην σαφώς, έχει καταφέρει να περάσει ως μήνυμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Σέρβος προπονητής σε αυτές τις πρώτες ημέρες της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι αντιδημοσιογραφικός, αλλά την ίδια στιγμή φουλ επικοινωνιακός με τους παίκτες του. Οχι με την έννοια της αβάντας και του «χαϊδεύω αυτιά», αλλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Οποιος τρέχει και δίνει τα πάντα στο γήπεδο με το μάτι να γυαλίζει, δεν έχει να φοβάται κανέναν. Οποιος δεν τρέχει και το μάτι του δεν γυαλίζει δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό.

Το κλισέ, κάθε χρόνο τέτοια εποχή στις προετοιμασίες, «έπεφταν κορμιά στην προπόνηση» ο Ιβάν είναι σίγουρος ότι θα γίνει επιτέλους πράξη. Αποτελεί βασικό κανόνα του και έχει φροντίσει να τον καταστήσει σαφή στους παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως και την πιστή τήρηση των ωραρίων στην προπόνηση και τον περιορισμό στη χρήση των social media, πόσω μάλλον για ψύλλου πήδημα. Καλή αρχή κόουτς, μπας και μπει επιτέλους λίγο νερό στο αυλάκι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.