ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Προς έγκριση 88.915.440 ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό

Ακόμα μία σημαντική εξέλιξη για τον Βοτανικό.

Προς έγκριση 88.915.440 ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό

Ακόμα μία πολύ σημαντική εξέλιξη σχετικά με τον Βοτανικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το υπουργείο Περιβάλλοντος υπέβαλε επισήμως προς έγκριση στο υπουργείο Ανάπτυξης την πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 88.915.440 ευρώ μαζί με ΦΠΑ (70.000.000 ευρώ «καθαρά») για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, με δυνατότητα εκταμίευσης σε τρεις δόσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση προτείνεται να είναι ύψους 41.000.000 ευρώ και να δοθεί το 2022, η δεύτερη 40.000.000 ευρώ και να δοθεί το 2023 και η τρίτη και τελευταία να είναι ύψους 7.915.440 ευρώ το 2024.

Τα δύο υπουργεία σαφώς και έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» η επίσημη πρόταση για το συγκεκριμένο κονδύλι. Πρόκειται, σίγουρα, για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το οριστικό «κλείδωμα» της χρηματοδότησης του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης προκειμένου να προχωρήσει όλο το έργο και ο Παναθηναϊκός να μπει τα επόμενα χρόνοια στο νέο του, υπερσύγχρονο γήπεδο.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.189 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η υποβολή αιτήματος από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων στα τέλη Απριλίου και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κονδύλι των 75 εκατ. ευρώ, που αφορά αποκλειστικά τα έργα ανάπλασης της περιοχής και όλα τα έργα εκτός της κατασκευής του γηπέδου. Το συνολικό ποσό που προβλέπεται να εξασφαλιστεί για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την πολιτεία ξεπερνά τα 145.000.000 ευρώ (160.000.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.