ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς-κορωνοϊός: Μόνο καθήμενοι σε εστίαση και μπαρ- Λουκέτο με την 1η παράβαση

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Χαρδαλιάς-κορωνοϊός: Μόνο καθήμενοι σε εστίαση και μπαρ- Λουκέτο με την 1η παράβαση | panathinaikos24.gr

ην κατάργηση των όρθιων και τη λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες σε καταστήματα εστίασης, μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, μετά τη σημερινή εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στα 1.797,  ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Παράλληλα, είπε ότι σε περίπτωση παράβασης, το κατάστημα θα αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του με την πρώτη φορά και θα του επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων, σχεδόν τριπλάσιο σε αριθμό σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Σημείωσε δε ότι οι νέες μολύνσεις αφορούν σε πολύ νεαρές ηλικίας και σχετίζονται με δραστηριότητα διασκέδασης

Όπως είπε, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 10ημερο παρατηρήθηκε πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 27 έτη προσθέτοντας ότι εκατοντάδες κρούσματα εντοπίστηκαν σε χώρους διασκέδασης.

Ειδικά στον Νότιο τομέα, όπου σήμερα καταγράφηκαν 252 νέες μολύνσεις, το  66% ήταν ηλικίας 15-24 ετών. Υπογράμμισε δε ότι στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας η θετικότητα άγγιξε το 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/xardalias-koronoios-mono-kathimenoi-estiasi-mpar-louketo-me-1i-paravasi Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS

READ MORE

close