ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα και χαλάρωση θα οδηγήσουν σε πάνω από 2.000 κρούσματα

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Κορωνοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα και χαλάρωση θα οδηγήσουν σε πάνω από 2.000 κρούσματα | panathinaikos24.gr

Μετάλλαξη Δέλτα και χαλάρωση, μπορεί να μας οδηγήσουν και σε περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη.

Στο 65% ήταν περίπου η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής, την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Όπως συμπλήρωσε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάμε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία κι αυτό είναι μια θετική παράμετρος. Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, όλο αυτό οφείλεται στη μεγάλη διάδοση του ιού σε νεαρότερες ηλικίες οι οποίες δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν και έσπευσε να προσθέσει ότι είναι κατανοητό αυτό που συμβαίνει με τους νέους, καθώς είναι κλεισμένοι μέσα σχεδόν 1,5 χρόνο και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάνε και οι μεγαλύτεροι πως ένιωθαν ως νέοι. Στη συνέχεια ο καθηγητης υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 ημερησίως, αποδίδοντας όλο αυτό στο συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα με τη χαλάρωση στα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS

READ MORE

close