ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οριστικό: Μόνο εμβολιασμένοι και με μάσκες στα γήπεδα – Έως 80% η πληρότητα

Mόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει απο κορωνοϊό και υποχρεωτικά με χρήση μάσκας θα μπορούν να πάνε φέτος στο γήπεδο.

Οριστικό: Μόνο εμβολιασμένοι και με μάσκες στα γήπεδα – Έως 80% η πληρότητα | panathinaikos24.gr

Mόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει απο κορωνοϊό και υποχρεωτικά με χρήση μάσκας θα μπορούν να πάνε φέτος στο γήπεδο.

Αναλυτικά

Αναλυτικά αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής: Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», ως προς το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, που είχε θέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και επεξεργάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποφάσισε ότι:

• Η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80% – μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό), – με υποχρεωτική χρήση μάσκας, – ποσοστό ανήλικων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν, ως ακολούθως:

Απόφαση επιτροπής: Μόνο εμβολιασμένοι και με μάσκα

• Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.

• Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διενέργειας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, με εγγραφές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

READ MORE

close