ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οριστικό: Αυτό είναι το – μίνιμουμ – μπάτζετ που έχει να διαχειριστεί ο Πρίφτης

Οι χθεσινές αποφάσεις που πήραν οι ομάδες της Euroleague αφορούν και τα μπάτζετ των ομάδων.

Οριστικό: Αυτό είναι το - μίνιμουμ - μπάτζετ που έχει να διαχειριστεί ο Πρίφτης

Μίνιμουμ εφτά εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η απόφαση των ομάδων της Euroleague σχετικά με τα μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Οι αποφάσεις πάρθηκαν χθες στη συνομιλία που είχαν όλοι οι μέτοχοι, όπου καθορίστηκαν και άλλες αλλαγές εν όψει της Ευρωλίγκας 2021-22 που θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, που ήδη βλέπει την ομάδα να προχωράει σε ανανεώσεις και μεταγραφές, θα έχει να διαχειριστεί μίνιμουμ ένα μπάτζετ εφτά εκατομμυρίων. Προκειμένου να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει.

Από ‘κει και πέρα 0ι ιθύνοντες των ομάδων πήραν μια σημαντική απόφαση, καθώς αποφάσισαν την δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχολείται με τα οικονομικά θέματα της λίγκας. Αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με την σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων ομάδων. Ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπάγερν Μονάχου αποτελούν τα άλλα 3 μέλη της επιτροπής.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.768 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει ως στόχο τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει λύσεις στο κομμάτι της αύξησης των εσόδων της νέας χρονιάς.

Στα αγωνιστικά τώρα, η πιο σημαντική απόφαση που πήρε η διοίκηση της Ευρωλίγκας για το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η δυνατότητα του “Challenge” που θα υπάρχει για τις ομάδες από την νέα περίοδο. Κάθε προπονητής θα έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει μόνο μία απόφαση των διαιτητών ανά παιχνίδι και να τους ζητήσει να την επανεξετάσουν, σε περίπτωση που πιστεύει πως αδικείται η ομάδα του.

Από την άλλη, η χρήση του instant replay θα γίνεται στα τάιμ άουτ ή λήξη περιόδου, ώστε να μειωθούν οι διακοπές του παιχνιδιού, που χαλάνε την ροή του παιχνιδιού.

Η διοίκηση της Ευρωλίγκας προχώρησε σε μια ακόμα καινοτομία, καθώς για πρώτη φόρα υπέγραψε μια συλλογική σύμβαση με την Ένωση Παικτών της διοργάνωσης. Η συμφωνία αυτή είναι στα πρότυπα του NBA, καθώς, αφορά στους όρους της σύμβασης σχετικά με τα συμβόλαια και τις υποχρεώσεις των ομάδων απέναντι στους παίχτες. Η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια 3 χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.