ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Οι περιοχές που χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του νέου κύματος.

Κορωνοϊός - Οι περιοχές που χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται με άρση μέτρων και επαναφορά περιορισμών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ανησυχητικά δεδομένα που έχουν προκύψει από τις προβλέψεις των μοντέλων κάνοντας λόγο για κυλιόμενο μέσο όρο μέχρι το τέλος του Ιουλίου για 2.600 κρούσματα ενώ οι εκτιμήσεις για τον Αύγουστο, ανεβάζουν τον πήχη στα  3.500 κρούσματα απευθύνοντας έκκληση ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη διασπορά στη μετάλλαξη Δέλτα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης εντοπίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης και την Αττική με 58 και 39 αντίστοιχα,

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.511 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα, πολλά είναι και τα νέα κρούσματα που ανιχνεύονται στις παραπάνω περιοχές, από τα συνολικά 1.997 κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 1.022 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 93 ενώ στο Ρέθυμνο Κρήτης ακόμα 73 κρούσματα και στο Ηράκλειο 106.

Ωστόσο, η ανησυχία μεγαλώνει καθώς η πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνει έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει εντοπιστεί το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος: 93 στη Θεσσαλονίκη (5 ), 51 στη Λάρισα (1), 22 στην Εύβοια (1), 33 στην Αχαΐα (1), 24 στην Κορινθία (1), 3 στη Χαλκιδική (1) ενώ νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών σε κατασκήνωση, 9 στην Αργολίδα (1), 9 στη Λέσβο (4) και 2 στην Πάρο (2).

Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαιότατη εξέλιξη και αναγκαστήκαμε να τον διασωληνώσουμε στις 4 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι τα συμπτώματά του είναι ύπουλα για μετάλλαξη Δέλτα. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα και αποδείχθηκε ότι όντως ο μοναχός προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός έβλεπε προσκυνητές.

Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα ότι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς, αρχίζουμε να βλέπουμε μια ίδια δυναμική με τη βρετανική μετάλλαξη τον περασμένο χειμώνα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...