ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ο Γιοβάνοβιτς τους μαθαίνει τα βασικά που… είχαν ξεχάσει

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις πρώτες ημέρες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τα… βασικά που μαθαίνει στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς τους μαθαίνει τα βασικά που… είχαν ξεχάσει | panathinaikos24.gr

Τις δύο εβδομάδες κλείνει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού και από τις πρώτες ημέρες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει τα θέλω του στους παίκτες. Το πιο σωστό να πούμε είναι, ότι ο Σέρβος τεχνικός μαθαίνει τα βασικά στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ποια είναι τα βασικά; Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ορθολογική ανάπτυξη από τα άκρα και από τον άξονα και αμυντική ισορροπία. Επίσης, άμεση ανάκτηση της μπάλας μόλις την χάνουν και εκδήλωση επίθεσης. Όλα αυτά ήταν άγνωστα στους παίκτες σε όλη την περασμένη σεζόν. Αρχικά με τον Πογιάτος, που δεν είχε καμία εμπειρία από προπόνηση πρώτης ομάδας και τα μπέρδεψε όλα στην προετοιμασία και στη  συνέχεια με τον Μπόλονι που ήρθε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά δεν δούλεψε ποτέ στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Γιοβάνοβιτς από την πρώτη ημέρα έβαλε και κανόνες στην ομάδα. Κανόνες πειθαρχίας, που πέρυσι δεν υπήρχαν. Και μαζί με τους κανόνες, που όσοι δεν συμμορφωθούν δεν θα έχουν θέση στην ομάδα, προσπαθεί να περάσει τα θέλω του στους παίκτες μέσα από τις προπονήσεις.

Φυσικά ,10-12 από αυτούς τους παίκτες, με τους οποίους δουλεύει τώρα ο Γιοβάνοβιτς δεν θα πάνε Ολλανδία, αλλά το δικό του σκεπτικό είναι να περάσει σε όλους τους παίκτες, αυτό, που θέλει και όσοι δεν το… αντέξουν ή δεν το καταλάβουν θα αποχωρήσουν. Και μπορεί να μην είναι μόνο οι παίκτες, που ήδη είναι στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς, ότι θα κοπούν, αλλά και κάποιοι άλλοι, που μπορεί να μην το περιμένουν.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι οι παίκτες έχουν καταλάβει την διαφορά φιλοσοφίας του Γιοβάνοβιτς με τους δύο προκατόχους του. Και δεν το κρύβουν, ότι δουλεύουν σε θέματα τακτικής, που την τελευταία χρονιά, τα είχαν ξεχάσει.

Τώρα θα πουν κάποιοι : «Και τι να την κάνει την τακτική ρε Τάσο; Αυτοί, έχουν πιάσει ταβάνι, παίκτες δεν παίρνουμε, πάλι τα ίδια θα είμαστε και του χρόνου». Σωστή και εύλογη η άποψη με όλα όσα απίστευτα έχει δει τα τελευταία χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά η απάντησή μου είναι η εξής. Πρώτον, ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει ότι κάποιοι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ δεν έχουν πιάσει ταβάνι, μπορούν να παίξουν καλύτερα και μένει να το δούμε στο γήπεδο.

Δεύτερον, οι μεταγραφές για τον Γιοβάνοβιτς δεν είναι πότε θα γίνουν, αλλά τι παίκτες θα έρθουν. Ό, τι και να λέει ο Νικολογιάννης, ο χ, ο ψ, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει κάτω από πίεση και θα πάρει παίκτες, μόνο όταν βρει αυτό που θέλει. Ετσι έκανε σε όλες τις ομάδες, όπως αναφέραμε, όταν ανακοινώθηκε, έτσι κάνει και στον Παναθηναϊκό.

Τώρα, αν θα έχουμε μία από τα ίδια καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα επίσημα παιχνίδια. Εγώ πιστεύω, ότι η φετινή ομάδα δεν θα έχει σχέση με την περσινή, αλλοίμονο αν βλέπαμε τα ίδια, το θέμα είναι, όμως, μέχρι που μπορεί να φθάσει. Η απάντηση στο γήπεδο και από τώρα σας το λέω μην βγάλετε κανένα συμπέρασμα από τα φιλικά. Είτε πάνε καλά, είτε όχι.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS

READ MORE

close